Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ξανά στο εδώλιο του κατηγορούμενου για απόδραση 62χρονος πρώην βαρυποινίτης
Ξανά στο εδώλιο του κατηγορούμενου για απόδραση 62χρονος πρώην βαρυποινίτης

Ξανά στο εδώλιο του κατηγορούμενου για απόδραση 62χρονος πρώην βαρυποινίτης

Μετά από έφεση του Εισαγγελέα επί της απόφασης αθώωσης του

Δεν την γλίτωσε τελικά ο 62χρονος πρώην κρατούμενος  βαρυποινίτης των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας, ο οποίος αθωώθηκε για την κατηγορία της απόδρασης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που ελήφθη στις 13 Φεβρουαρίου, καθώς ο προϊστάμενος της ς Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε έφεση επί της αθώωσης του, και η υπόθεση του θα οδηγηθεί ξανά στο ακροατήριο αυτή τη φορά του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου!

Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της ς Βόλου άσκησε έφεση επί της απόφασης του Μονομελούς για την αθώωση του 62χρονου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διαπιστώθηκε πλημμέλεια και εσφαλμένη εκτίμηση της ακροαματικής διαδικασίας, λόγω των ελλιπών στοιχείων του αποδεικτικού υλικού, όπως και των στοιχείων που συνελέγησαν στην έρευνα που έγινε.

Σκοπός της εισαγγελικής παρέμβασης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι οι των μαρτύρων και τα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία να αξιολογηθούν με τον δέοντα τρόπο.

Σύμφωνα με το άρθρο 486 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο εισαγγελικός λειτουργός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Μονομελούς ή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για διάστημα μέχρι 10 ημέρες από την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 62χρονος πρώην κρατούμενος της Κασσαβέτειας λίγους μήνες πριν την απο του, δραπέτευσε χρησιμοποιώντας ξύλινη σκάλα, αλλά στη συνέχεια το μετάνιωσε επιστρέφοντας πίσω στη μετά από εννιά μέρες που απόλαυσε την ελευθερία του.

Ο άνδρας που αποφυλακίστηκε στις 25 Οκτωβρίου του , οδηγήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της απόδρασης, με το Δικαστήριο τελικά να τον κρίνει αθώο.

Ο 62χρονος από χωριό της ς Λάρισας, βρίσκονταν στην Κασσαβέτεια, καθώς είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 17 Φεβρουαρίου του στις δύο και πέντε ο άνδρας πήρε μια ξύλινη σκάλα στήνοντας την στην περίφραξη δίπλα από τον οικίσκο του χοιροστασίου, και αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους φρουρούς, σαν κύριος.

Σύμφωνα με την απολογία του πήγε σε μαντρί που είχε τα ζώα του, μένοντας εκεί για τις ημέρες που ήταν δραπέτης, αλλά στις 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε να επιστρέψει πίσω και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας, όπου και εξέτισε το υπόλοιπο της ποινής, μέχρι την απο του.

Ο της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του κατηγορούμενου, παρατηρώντας δηκτικά πως η απόδραση από τη Κασσαβέτεια μοιάζει με το να φεύγει κάποιος από ένα νηπιαγωγείο, με την δικαστή να δέχεται την πρόταση αφήνοντας ελεύθερο τον 62χρονο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση