Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / WSJ: «Κεφαλαιακοί έλεγχοι και plan Β στο Eurogroup του Σαββάτου»
WSJ: «Κεφαλαιακοί έλεγχοι και plan Β  στο Eurogroup του Σαββάτου»

WSJ: «Κεφαλαιακοί έλεγχοι και plan Β στο Eurogroup του Σαββάτου»

Οι κεφαλαιακοί και ένα plan Β για την αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο του Σαββάτου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα δεν είναι σαφές αν οι τράπεζες θα καταφέρουν να μείνουν ανοικτές μέχρι την Κυριακή που θα διεξαχθεί το ή εάν η χώρα θα αναγκαστεί να επιβάλει κεφαλαιακούς ελέγχους.

«Αν το ΔΣ της περιορίσει τη βοήθεια προς τις τράπεζες, η ίσως αναγκαστεί να περάσει νομοθεσία για τον περιορισμό των αναλήψεων και άλλων χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή ακόμα και να έρθει αντιμέτωπη με το κλείσιμο των τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, η παραπαίουσα της Ελλάδας μπορεί να οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ύφεση», γράφει το δημοσίευμα.

Η WSJ τονίζει ότι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, όπως η γερμανική υποστηρίζουν ότι το οφείλουν στους δικούς τους ψηφοφόρους να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο διάσωσης που έχει συμφωνηθεί με την : Τα δάνεια θα έρχονται σε αντάλλαγμα αυστηρών οικονομικών μέτρων.

Παράλληλα ορισμένοι Ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες ανέφεραν πως θα είναι δύσκολο να πειστούν οι κυβερνήσεις της ευροζώνης να παρατείνουν το βοήθειας στην Ελλάδα πέραν της 30ης Ιουνίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση