Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / WSJ: Αχτίδα ελπίδας για το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης
WSJ: Αχτίδα ελπίδας για το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης

WSJ: Αχτίδα ελπίδας για το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην της Νέας Δημοκρατίας θα ανατρέψει τα δεδομένα στην Ελλάδα, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη του , υποστηρίζει σε του στην εφημερίδα  Journal ο Σάιμον Νίξον.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο κ. Μητσοτάκης είναι σε θέση να συνεφέρει την σχεδόν χρεοκοπημένη Νέα και να την επανατοποθετήσει ως ένα σύγχρονο, κεντροδεξιό και φιλοευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα συσπειρώσει τις κεντρώες δυνάμεις της χώρας, “περιλαμβανομένων εκείνων που απομονώθηκαν μετά την παρ’ ολίγον του και την αποτυχία του Ποταμιού”.

“Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κατηγορείται ότι είναι άλλο ένα μέλος. άλλης μίας πολιτικής δυναστείας, ότι δεν έχει χάρισμα και δεν τα πάει καλά με τα MME, αλλά θεωρείται ως ένας από τους αποτελεσματικότερους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης” γράφει ο Σ. Νίξον. “Παράλληλα, η άρνηση της αδελφής του να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, γεγονός το οποίο θεωρήθηκε ως αποτέλεσμα των βλέψεών της για την άνοδο του πολιτικά φιλόδοξου γιού της, θεωρείται από αρκετούς ένδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι κύριος του εαυτού του…”

«Μία αναμορφωμένη και ανανεωμένη Νέα , ικανή να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, θα πίεζε τον να ανταποκριθεί στις φιλόδοξες, αλλά κυρίως ανεκπλήρωτες, μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις του. Θα αναπτέρωνε, επίσης, το ηθικό του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, η τύχη του οποίου είναι καθοριστική για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει ο κ. Νίξον. Παράλληλα, εκτιμά ότι μία νίκη του κ. Μητσοτάκη θα είχε απήχηση και πέραν της Ελλάδας και «θα έστελνε το μήνυμα ότι ανανέωση στην Ευρώπη είναι εφικτή, ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση