Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Wi-Fi σε Βόλο και Ν. Ιωνία μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Wi-Fi σε Βόλο  και  Ν. Ιωνία μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Wi-Fi σε Βόλο και Ν. Ιωνία μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Κεραίες για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες τοποθετούνται στο κέντρο του Βόλου, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Βόλου με την Αναπτυξιακή Τρικάλων (e-trikala).

Η εγκατάσταση κεραιών στο κέντρο του Βόλου και της . Ιωνίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν τα έργα διαχείρισης των παραπόνων των πολιτών (ηλεκτρονικής καταγραφής και προώθησης στον δήμαρχο, στους αρμόδιους αντιδημάρχους και στις υπηρεσίες) και η τηλειατρική, που θα αφορά στην εξυπηρέτηση ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν με συμβεβλημένους με το σύστημα γιατρούς.

Οι εργασίες τοποθέτησης κεραιών σε κεντρικά σημεία του Βόλου, ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα και ήδη τοποθετήθηκαν κεραίες στο Δημαρχείο Βόλου, στο περίπτερο της Πλατείας Πανεπιστημίου, στο , ενώ έχουν γίνει αιτήματα προς τον ΑΕ και προς το Π.Θ. για να τοποθετηθούν κεραίες στο παραλιακό μέτωπο.

Συγκεκριμένα, κεραίες θα τοποθετηθούν στο , στην Αργοναυτών – Γαμβέτα, Αργοναυτών – Αγίου ικολάου και στο κτίριο του Λιμεναρχείου.

Ο εύρος του ασύρματου δικτύου ίντερνετ που θα καλυφθεί με την τοποθέτηση των κεραιών υπολογίζεται ότι θα καλύψει μια περιοχή του κέντρου από την οδό Φιλελλήνων μέχρι το Τελωνείο Βόλου από την οδό Αργοναυτών μέχρι και περίπου το ύψος της οδού Γαλλίας.

Κεραίες για δωρεάν θα τοποθετηθούν και στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στο πρώην Δημαρχείο, στο πρώην Αστυνομικό Τμήμα , στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, ενώ αίτημα έχει γίνει για να τοποθετηθούν κεραίες και σε ιδιωτικά κτίρια στις οδούς Μαγνησίας, Ελλησπόντου, Κυρίλλου 65 και Κάδμου 17.

Σε περίπτωση που κάποιοι ιδιώτες δεν συμφωνήσουν, οι κεραίες θα τοποθετηθούν σε πλαϊνά κτήρια.

Σημειώνεται ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες κεραίες είναι ακίνδυνη και πολύ μικρότερη από μια λάμπα φωτισμού και έχουν ισχύ 4mw.

Η εμβέλεια των κεραιών είναι στα 150 -200 μέτρα, αλλά αν υπάρχει οπτική επαφή και κάποια ενίσχυση οι χρήστες θα μπορούν να έχουν σήμα και σε πιο μακρινή απόσταση.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Υποδομών Αριστ. Σαββάκης το δίκτυο κεραιών ασύρματου ίντερνετ προορίζεται για τους κατοίκους που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης και για τους επισκέπτες, που θα ειδοποιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο για την ύπαρξη ασύρματου δικτύου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το δίκτυο ασύρματου ίντερνετ θα επεκταθεί και στις υιπες Δημοτικές Ενότητες, αλλά και σε σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, όπου υπάρχει αδύναμο σήμα του ΟΤΕ, ή άλλων εταιριών σταθερής τηλεφωνίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι παραπάνω τρεις δράσεις περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση του Δήμου Βόλου με την Αναπτυξιακή Εταιρία Τρικάλων, ύψους 60.000 € που είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση