Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βρυξέλλες: Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος
Βρυξέλλες: Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος

Βρυξέλλες: Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος

«O χρόνος τελειώνει» για το ΔΝΤ, προκειμένου να λάβει την ενεργοποίησης του προγράμματός του στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος, αποφεύγοντας να απαντήσει κατηγορηματικά αν και κατά πόσο η 24η Μαΐου είναι η τελευταία και καθοριστική ημερομηνία για το θέμα. «Θα είμαστε πιο λεπτομερείς για το χρέος απ’ ότι στη , αλλά το αν θα ενεργοποιήσει το ΔΝΤ το πρόγραμμά του θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι σημαντικό για την αξιοπιστία του ελληνικού προγράμματος και τη εποχή να ενεργοποιήσει το ΔΝΤ το πρόγραμμά του, αλλά ακόμα και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, το Ταμείο θα συνεχίσει να μετέχει κανονικά στην επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Π. , βρίσκεται σήμερα στις για τις τελευταίες με τους Ευρωπαίους εταίρους πριν το Εurogroup της Πέμπτης.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο πάντως είναι πως το στις 21 Ιούνιου είναι το πλέον καθοριστικό.  «Ολες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το , συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με ή όχι», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι αποφάσεις για το χρέος λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ,  δήλωσε βέβαιος ότι τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου και απέκλεισε όποια άλλη εξέλιξη.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση