Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βρυξέλλες: Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος
Βρυξέλλες: Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος

Βρυξέλλες: Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για το χρέος

«O τελειώνει» για το ΔΝΤ, προκειμένου να λάβει την απόφαση ενεργοποίησης του προγράμματός του στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος, αποφεύγοντας να απαντήσει κατηγορηματικά αν και κατά πόσο η 24η Μαΐου είναι η τελευταία και καθοριστική ημερομηνία για το θέμα. «Θα είμαστε πιο λεπτομερείς για το απ’ ότι στη Σόφια, αλλά το αν θα ενεργοποιήσει το ΔΝΤ το πρόγραμμά του θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι σημαντικό για την αξιοπιστία του ελληνικού προγράμματος και τη μεταμνημονιακή εποχή να ενεργοποιήσει το ΔΝΤ το πρόγραμμά του, αλλά ακόμα και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, το Ταμείο θα συνεχίσει να μετέχει κανονικά στην μεταμνημονιακή επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, βρίσκεται σήμερα στις για τις τελευταίες διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους πριν το Εurogroup της Πέμπτης.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο πάντως είναι πως το Eurogroup στις 21 Ιούνιου είναι το πλέον καθοριστικό.  «Ολες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με ή όχι», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν οι αποφάσεις για το λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ,  δήλωσε βέβαιος ότι τα πάντα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου και απέκλεισε όποια άλλη εξέλιξη.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των διαφημιστών για κατάργηση της εισφοράς διαδικτύου υπέρ #ΕΔΟΕΑΠ… - https://t.co/TSZJt7zjiz -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/5rl2pTkhCr -

  • OI #Locomondo στην παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσσου - https://t.co/ASPs4nEVaP -

"Αλιεύοντας" την είδηση