Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βρούτσης: Κρυφό έλλειμμα 300 εκάτ ευρώ από τη κυβέρνηση
Βρούτσης: Κρυφό έλλειμμα 300 εκάτ ευρώ από τη κυβέρνηση

Βρούτσης: Κρυφό έλλειμμα 300 εκάτ ευρώ από τη κυβέρνηση

Για τη μη καταβολή αναδρομικών επικουρικών συντάξεων σε 50.000 δικαιούχους κατηγορεί την ο Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για «κρυφό έλλειμμα που ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει πως σύμφωνα με καταγγελίες συνταξιούχων το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), σήμερα , εκδίδει συνταξιοδοτικές αποφάσεις από το Μάιο του , καθώς και σε περιπτώσεις συνταξιούχων του πρώην ΕΤΕΑΜ από 1η Ιανουαρίου 2015, μη καταβάλλοντας τα αναδρομικά που αυτοί δικαιούνται από την κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησής τους.

Μάλιστα, όπως λέει, σε πολλές περιπτώσεις το χρονικό διάστημα φθάνει ακόμη και τα 4 έτη με αποτέλεσμα να δημιουργείται κρυφό έλλειμμα στο Επικουρικό Ταμείο που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνει τα 300.000.0000 ευρώ, γεγονός που επηρεάζει άμεσα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και που δημιουργεί κρυφά ελλείμματα στα , τα οποία πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι. «Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργείου, έρχεται και αποδεικνύει το λόγο για τον οποίο υπήρξε η βίαιη του Συστήματος “ΗΛΙΟΣ” από τον Ιούλιο του 2015. Επιδιώκουν την πλήρη συσκότιση των στοιχείων που αφορούν την πορεία καταβολής τόσο των συντάξεων όσο και των προνοιακών επιδομάτων. Η σημερινή είναι επικίνδυνη, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και τη κοινωνία» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης ο οποίος και έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Ο Τομεάρχης της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για το πόσες πράξεις επικουρικών συντάξεων έχουν εκδοθεί από τον Μάιο του μέχρι σήμερα, σε πόσες από αυτές έχουν δοθεί και τα αναδρομικά στους δικαιούχους, ποιό είναι το συνολικό ύψος των αναδρομικών που αντιστοιχούν σε εκκρεμείς συνταξιοδοτικές πράξεις και οφείλονται από το ταμείο καθώς και το πότε προβλέπεται η καταβολή στους δικαιούχους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση