Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Βρόγχος στο λαιμό” των μηχανικών η ανεργία
“Βρόγχος στο λαιμό” των μηχανικών  η ανεργία

“Βρόγχος στο λαιμό” των μηχανικών η ανεργία

Στο 60%-70% ανέρχεται η ανεργία των μηχανικών , γεγονός που τον καθιστά τον πιο «καταπονημένο» επιστημονικό κλάδο της χώρας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται σε δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση, που αν δεν λειτουργήσουν σωστά ο κλάδος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πλήρη καταστροφή του.

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βόλο ο πρόεδρος του κεντρικού ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, που έλαβε μέρος σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, για ν’ ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο περιοδείας στις Θεσσαλικές πόλεις, για να συζητήσει τα προβλήματα του κλάδου και τόνισε ότι ίσως οι μηχανικοί είναι ο επιστημονικός κλάδος με τα περισσότερα προβλήματα και αυτός που έχει χτυπηθεί περισσότερο απ’ όλους.

Σύμφωνα με τον κ. Στασινό, πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι δεν έχουν βγει τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης. «Είναι μια σημαντική αμέλεια του υπουργείου που καθυστερεί τα έργα ΕΣΠΑ περισσότερους από τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν οι μηχανικοί», ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε, πρόσφατα βγήκε στη διαβούλευση ένα νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά έργα, το νέο τρόπο έκδοσης αδειών, τον οικοδομικό διαγωνισμό και τα αυθαίρετα, που αλλάζει όλο το τοπίο.

«Αν και αυτά τα νομοσχέδια δεν λειτουργήσουν σωστά, θα έχουμε καταστραφεί εντελώς ως κλάδος και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ ο κ. Στασινός είπε ότι κάνει προσπάθεια να επανεκλεγεί πρόεδρος και να ολοκληρώσει ένα έργο που ξεκίνησε προ ενός έτους, ενώ ζήτησε τη στήριξη των μηχανικών προς την κατεύθυνση αυτή.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, χαρακτήρισε τον Γ. Στασινό άξιο συνάδελφο, που έδωσε σημαντική μάχη τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο ΤΕΕ.

«Θα του μεταφέρουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μηχανικών της περιοχής, κάτι που γίνεται πάντα, γιατί υπάρχει συνεργασία σε καθημερινή βάση. Είναι ένας άνθρωπος που έχει επίγνωση των προβλημάτων και πολλά απ’ αυτά έχουν λυθεί με καλή συνεργασία, το ενδιαφέρον και την εργατικότητα που τον διακρίνει», τόνισε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση