Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Οι βροχές κι οι κταιγίδες στα δυτικά θα ενταθούν και στη διάρκεια της ς βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και στη συνέχεια στα περισσότερα τμήματα της χς, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού ίου Αθηνών (ΕΑΑ). Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα είναι έντονα στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Θράκη και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι στα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη, με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα εννέα μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις επτά-οκτώ μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις εννέα μποφόρ.

Οι νοτιοδυτικοί και δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, σύμφωνα με το EAA-meteo, θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κυματισμό, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Σύμφωνα με το κυματικό αριθμητικό μοντέλο WAM του Εθνικού ίου Αθηνών/meteo.gr, το σημαντικό ύψος των κυμάτων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες της ς θα φτάσει περίπου τα πέντε μέτρα, ενώ στο ότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα φτάσει περίπου τα έξι μέτρα. Το «σημαντικό ύψος κύματος» είναι η τιμή του ύψους (από την κοιλία ως την κορυφή) του ενός των υψηλότερων κυμάτων.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση