Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βροχερό τριήμερο στην Ελλάδα
Βροχερό τριήμερο στην Ελλάδα

Βροχερό τριήμερο στην Ελλάδα

Τοπικές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ανατολική  και πιθανώς στο Κεντρικό Ιόνιο, προβλέπονται το τριήμερο, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν.

Στην υιπη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (με εξαίρεση τη , την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο) και πιθανώς στη Ρόδο.

Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε Κεντρικό Ιόνιο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοα σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28 βαθμούς), 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 19 έως τους 29 βαθμούς), 22 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 34 βαθμούς), 21 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού υ και από 21 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοα θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά τμήματα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση