Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βρυξέλλες: Ανεπαρκής και η νέα ελληνική πρόταση
Βρυξέλλες: Ανεπαρκής και η νέα ελληνική πρόταση

Βρυξέλλες: Ανεπαρκής και η νέα ελληνική πρόταση

Οπως δηλώνουν στην “Κ” ευρωπαίοι αξιωματούχοι, η νέα που παρελήφθη απο τους θεσμούς τα ξημερώματα της Τρίτης, περιέχει στοιχεία που έχουν απορριφθεί στο παρελθόν και δεν οδηγεί σε “εποικοδομητική πρόοδο”.

Η Αθήνα έστειλε ένα επτασέλιδο κείμενο και σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, οι 3 σελίδες περιείχαν προτάσεις επι των δημοσιονομικών. Οι υπόλοιπες τέσσερις μία ξεχωριστή πρόταση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών και πως αυτές θα μπορούσαν να καλυφθούν.

Σύμφωνα με άλλο ευρωπαίο αξιωματούχο, οι δημοσιονομικοί στόχοι που προβάλει η είναι πρωτογενές πλεόνασμα 0.75% για το 2015 και 1,75% για το 2016, σε αντίθεση με το 1% και 2% της πρότασης των θεσμών, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη, καθώς θεωρούσαν ότι σε αυτό το σημείο υπήρχε σύγκλιση απόψεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ελληνική πλευρά δεν έχει παρουσιάσει κάτι στο συνταξιοδοτικό. “Πολλές απο τις ελληνικές προτάσεις έχουν απορριφθεί στο παρελθόν, αυτή η πρόταση δεν φαίνεται να οδηγεί προς το παρόν σε εποικοδομητική πρόοδο” δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι βασικοί άξονες ήταν να περάσουν τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν το καλοκαίρι στον ESM , να χρησιμοποιηθούν τα περίπου 11 δις που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο Ταμέιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τώρα έχουν περάσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ. Στο σχέδιο δεν προβλέπεται να εκταμιεύσει χρήματα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το  Brussels Group, αναμένεται να συγκληθεί το απόγευμα και η Ελληνική πλευρά προσδοκά άλλη μία συνάντηση μέσα στην ημέρα με τον αρμόδιο επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Π. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά παρέδωσε χθες στον επίτροπο “δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων με στόχο αφενός να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις, και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους”.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η της χώρας θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση