Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βραζιλία: Φλέγεται ο Αμαζόνιος
Βραζιλία: Φλέγεται ο Αμαζόνιος

Βραζιλία: Φλέγεται ο Αμαζόνιος

 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές και πως η κυβέρνηση διεξάγει σχετικά με τις πυρκαγιές.

Τις επτά τελευταίες ημέρες, δημοσιογράφος του Ρόιτερ έχει επανειλημμένα διανύσει με το αυτοκίνητο το τμήμα των 30 χιλιόμετρων του Υπεραμαζονιακού αυτοκινητόδρομου από την Χουμάιτα προς τη Λαμπρέα, παρακολουθώντας τη φωτιά να κατατρώει τη ζούγκλα.

Στη διάρκεια της ημέρας ο , που είναι συνήθως τόσο δυνατός σ' αυτά τα μέρη, σκοτεινιάζει από πυκνό γκρίζο καπνό. Την νύχτα δεν υπάρχουν φώτα, όμως ο νυκτερινός ουρανός είναι μισοφωτισμένος από τις .

Παντού μυρίζει σαν κάρβουνα που καίγονται ενω μερικές φορές ο καπνός είναι τόσο πυκνός που το ίδιο το δάσος μοιάζει να έχει εξαφανισθεί.

Η παγκόσμια οργή εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το #PrayforAmazonas (προσευχηθείτε για την Αμαζονία) να είναι το κορυφαίο στον κόσμο θέμα στο .

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου κατηγόρησε τις προηγούμενες ημέρες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου προκειμένου να πλήξουν την της κυβέρνησής του, αφού τους έκοψε τη χρηματοδότηση. Σήμερα ωστόσο, δήλωσε πως ουδέποτε υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

Περιβαλλοντολόγοι και ειδικοί για το κλίμα απέρριψαν τον ισχυρισμό Μπολσονάρου ως «στάχτη στα μ» με στόχο να αποκρύψει το γεγονός ότι έχει καταργήσει πολλά του μεγαλύτερου τροπικού δάσους παγκοσμίως.

Η πυρκαγιά αυτή είναι μία μόλις από τις χιλιάδες που αποδεκατίζουν αυτή τη στιγμή την Αμαζονία, Οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος έχουν αυξηθεί κατά 83% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, σύμφωνα με την INPE, την υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση