Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βράβευση τριών αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έσωσαν ανήλικη από βέβαιο θάνατο
Βράβευση τριών αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έσωσαν ανήλικη από βέβαιο θάνατο

Βράβευση τριών αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έσωσαν ανήλικη από βέβαιο θάνατο

Σε μια συγκινητική, αλλά και λιτή τελετή τιμήθηκαν σήμερα τρεις αρχιφύλακες της Ομάδας ΔΙΑΣ που αποτέλεσαν τους φύλακες αγγέλους, για μια 13χρονη κοπέλα που επιχείρησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από πεζογέφυρα, βάζοντας τα χέρια τους και δημιουργώντας ένα πλέγμα που σταμάτησε την πτώση της νεαρής την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 το μεσημέρι.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, ενώ βραβεύτηκε ακόμη και ο της ανήλικης που σώθηκε από βέβαιο θάνατο, για τη δωρεά ιματισμού για την Ομάδα ΔΙΑΣ και χρηματικού ποσού.

Στους τρεις υπαξιωματικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, στον πατέρα του κοριτσιού δόθηκε η εικόνα του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας, ενώ ο διευθυντής χάρισε τον Μητροπολίτη μια δερμάτινη τσάντα με τα αρχικά της Ελληνικής Χωρος. Στο δε κορίτσι δόθηκε μια ποιητική συλλογή.

Σε δηλώσεις του ο αρχιφύλακας Αχιλλέας Καραμπουτάκης, ανέφερε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα, και βρέθηκαν στο σημείο δρώντας αυθόρμητα, με την ψυχή τους, όπως κάνουν κάθε μέρα.

«Έτυχε ο να μας στείλει εκεί, κάναμε πλέγμα με τα χέρια μας και έπεσε ακριβώς πάνω. Ευτυχώς, ήταν ελαφριά και καταφέραμε να την κρατήσουμε».

Ο επίσης αρχιφύλακας Μάρκος Μάκαρης, είπε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ προσπαθεί να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και να ανταποκρίνεται άμεσα απέναντι στους πολίτες που έχουν την ανάγκη της Αστυνομίας. «Βρεθήκαμε τυχαία στο σημείο εκείνη την ημέρα, όπως βρισκόμαστε καθημερινά σε κάθε γειτονιά του . Αυτή είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε με τις μηχανές να είμαστε έγκαιρα και αποτελεσματικά κοντά σε κάθε συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη τιμή για εμένα και τους συνερ μου. Είμαι υπερήφανος», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις αστυνομικοί αποτελούν μία ομάδα. «Δουλεύουμε πολλούς μήνες μαζί, κάθε μέρα, και έχουμε μάθει ο ένας να «διαβάζει» τα μ του άλλου. Με απόλυτη ψυχραιμία και φοβερή ταχύτητα επινοήσαμε να κάνουμε ένα πλέγμα με τα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αρχιφύλακας Απόστολος Κουσιαλάκης τόνισε ότι «πέρα από τις οποιεσδήποτε εκπαιδεύσεις, λειτουργήσαμε ακαριαία και το μόνο που σκεφτήκαμε εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε το κορίτσι. Ο έβαλε το χέρι του και σώθηκε».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού έκανε λόγο για διπλό παράδειγμα που δόθηκε σε όλους και συγκεκριμένα από τη μια η αυτοθυσία, γιατί οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να σκεφτούν τις δικές τους οικογένειες και να μην τολμήσουν να σώσουν το κορίτσι και από την άλλη ευγνωμοσύνη, προς το Θεό και προς τον κάθε άνθρωπο.

Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον αστυνομικό διευθυντή που έχει τέτοιους άνδρες και είπε ότι χαίρεται που είναι μέλος μιας κοινωνίας που ξέρει να ευγνωμονεί και τόνισε ότι στο πρόσωπό τους τιμάται όλη η Αστυνομία.

Ευχήθηκε ο Θεός να μην ξαναδώσει τέτοιες στιγμές, που είναι τραγικές και υπογράμμισε ότι ζούμε σε μια εποχή που τα παιδιά μας θέλουν στήριξη, ψυχική και σωματική, ενώ συνεχάρη και τις οικογένειες των αστυνομικών.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βασίλης Καραΐσκος χαρακτήρισε τη σημερινή μια λαμπρή μέρα για την Αστυνομία, και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι οι φύλακες άγγελοι της κοινωνίας μας.

«Αυτά τα τρία παιδιά πριν από χρονικό διάστημα έσωσαν τη ζωή μιας ανήλικης. Εκείνο το πρωί, άλλοι συνάδελφοί μου έσωσαν τη ζωή ενός ακόμη νέου παιδιού. Μια Κυριακή που όλοι ξεκουράζονται, η Αστυνομία ήταν εκεί που έπρεπε να είναι και έσωσε δύο ανθρώπους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς», επισήμανε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση