Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Βραχνάς ο ΕΝΦΙΑ για Γηροκομείο κι Ορφανοτροφείο Βόλου
Βραχνάς ο ΕΝΦΙΑ για Γηροκομείο κι Ορφανοτροφείο Βόλου

Βραχνάς ο ΕΝΦΙΑ για Γηροκομείο κι Ορφανοτροφείο Βόλου

Το ποσό των 61.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει το Βόλου, ενώ το ποσό των 27.000 ευρώ καλείται να πληρώσει για τον ίδιο φόρο, το Βόλου.
Μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, τόσο ο του Γηροκομείου Παύλος Πάνος, όσο και ο του Ορφανοτροφείου Άγγελος , τονίζουν ότι τα ποσά αυτά είναι υπέρογκα, και τα Ιδρύματα καταβάλλουν καθημερινά προσπάθειες ια να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν.
Ο του Γηροκομείου κ. Πάνος, ανέφερε ότι το διαθέτει περί στα 75 , πολλά εκ των οποίων είναι νοικιασμένα και λαμβάνει , ωστόσο είναι παλιά βρίσκονται στην κι η αντικειμενική τους αξία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι λόγω παλαιότητας.
Όπως είπε «Παραλάβαμε 430.000 ευρώ. Τις μειώσαμε πέρυσι στις 60.000 ευρώ και με τον ΕΝΦΙΑ έφθασε στις 140.000 ευρώ. Φέτος οι ανέρχονται σε .000 ευρώ και με τον ΕΝΦΙΑ, το ποσό αυξάνεται στις 161.000ευρώ. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις προς ΙΚΑ κι . Είμαστε εθελοντές. Αν το κράτος δε θέλει τα Ιδρύματα, τότε ας τα κλείσει. Πρέπει να γίνει κάτι».
Ο κ. Πάνος εμφανώς αγανακτισμένος από αυτή την κατάσταση, σημείωσε ότι υπάρχει χρέος προς τη ΔΕΗ .000 ευρώ κι εδώ και δύο χρόνια ζητά το Ίδρυμα να υπαχθεί σε ρύθμιση. «Πρόσφατα μας απάντησε η ΔΕΗ για υπαγωγή σε ρύθμιση 36 δόσεων. Μπορεί το Ίδρυμα να δίνει το μήνα 2.000 ευρώ? Δεν γίνεται» τόνισε και συνέχισε «Έχουμε ζητήσει συμψηφισμό των χρεών προς το ΙΚΑ με αυτά που μας οφείλει ο . Καμία ανταπόκριση. Ο μας οφείλει 800.000 ευρώ. Ζητήσαμε συμψηφισμό αλλά δεν έχει γίνει τίποτα».
Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι το Γηροκομείο μετά την ανακαίνιση τριών – τεσσάρων πτερύγων, φιλοξενεί πλέον 115 ηλικιωμένους από τους 60 που φιλοξενούσε πρώτα κι απασχολεί 50 άτομα προσωπικό. «Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε Αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. , επεσήμανε ότι το Ίδρυμα καλείται να πληρώσει 27.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ.
Διαθέτει περί στα 50 , ωστόσο λόγω του καθεστώτος που περιήλθαν αυτά () στο δεν μπορούν να πουληθούν, ενώ υπάρχουν ακίνητα που είναι νοικιασμένα, αλλά δεν καταβάλλονται τα ενοίκια, λόγω αδυναμίας πληρωμής.
«Όταν αναλάβαμε παραλάβαμε χρέος 285.000 ευρώ. Υπάρχουν 165 φορολογικές διαφορές που πρέπει να τακτοποιηθούν. Υπάρχει ακίνητο που έχει δηλωθεί δύο φορές. Η κατάσταση τώρα ομαλοποιείται. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται και λαμβάνουν κι έναντι προηγούμενων οφειλών», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο έλλειμμα ύψους 96.000 ευρώ που έχει διαπιστωθεί κι αφορά ο πρώτος φάκελος στην περίοδο 2010 – 2012, κατά την οποία το έλλειμμα που διαπιστώθηκε ανέρχεται στο ποσό των 41.000ευρώ κι ο δεύτερος φάκελος στην περίοδο 2014 – 2015 κατά την οποία το έλλειμμα που διαπιστώθηκε ανέρχεται στο ποσό των 55.000ευρώ, ο κ. Αγραφιώτης, ανέφερε ότι οι φάκελοι έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα με μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν κι ήδη καλούνται οι εμπλεκόμενοι.
Στο Ορφανοτροφείο φιλοξενούνται 26 παιδιά και δίνεται πλέον η δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση προέδρου ΟΛΒ ΑΕ με αντιπροσωπεία του #ΣΙΤΕΣΑΠ #ΣΙΤΕΣΑΠ - https://t.co/5WlFr2upTK -

  • Σε τροχιά ολοκλήρωσης η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου #ηλεκτρικήδιασύνδεση #Σκιάθος - https://t.co/ErBqLBSSMX -

  • Ξεκινά η Ενισχυτική Διδασκαλία στη Γ' Λυκείου #ενισχυτικήδιδασκαλία - https://t.co/QErpFMbHU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση