Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βουλή: Υπερψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με αυξημένη πλειοψηφία 165 ψήφων (ΝΔ και Ελληνική Λύση) σε σύνολο 287 ψηφισάντων βουλευτών, ψηφίστηκε επί της αρχής το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος ζήτησε και ονομαστική επί της αρχής, σε άρθρα και στην υπουργική τροπολογία για τους ΟΤΑ – το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25.

– Στο άρθρο 1, ναι ψήφισαν 165, όχι 103, 19 παρών

– Στο άρθρο 3, ναι ψήφισαν 165, όχι 103 και 19 παρών

– Στο άρθρο 5, ναι ψήφισαν 184, όχι 103

– Στο άρθρο 7, ναι ψήφισαν 184, όχι 103

– Στο άρθρο 11, ναι ψήφισαν 165, όχι 103, παρών 19

– Στο άρθρο 15, ναι ψήφισαν 156, όχι 131

– Στο άρθρο 53, ναι ψήφισαν 156, όχι 131,

– Στο άρθρο 54, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

– Στο άρθρο 55, ναι ψήφισαν 165, όχι122

– Στο άρθρο 56, ναι ψήφισαν 156, όχι 122, παρών 9

– Στο άρθρο 57, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

– Στο άρθρο 157, ναι ψήφισαν 165, όχι 103, παρών 19

– Στο άρθρο 161, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

– Στο άρθρο 178, ναι ψήφισαν 155, όχι 132

– Στο άρθρο 184, ναι ψήφισαν 155, όχι 132

– Στο άρθρο 205, ναι ψήφισαν 165, όχι 121, παρών 1

– Στο άρθρο 210, ναι ψήφισαν 165, όχι 122

Στην τροπολογία 64 (επί άρθρου 1 & 7) ναι ψήφισαν 156, όχι 113 και 18 παρών.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα την κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη γιατί περιορίζει τους χρόνους που έχαναν όταν έκαναν μια επένδυση και ήθελαν να πάρουν μια άδεια, όταν ήθελαν να ξεπεράσουν το σκόπελο της ελληνικής γραφειοκρατίας. Είναι βέβαιο ότι μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου οι συμπολίτες μας θα ταλαιπωρούνται λιγότερο, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την περιουσία τους περισσότερο, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα όνειρά τους, να φτιάξουν περιουσίες στην Ελλάδα, να έρθουν ξένοι επενδυτές» δήλωσε πριν την ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης

O Aθ. Λιούπης 

Με αφορμή την ψήφιση του νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα”, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: “Ο νέος Νόμος που ψηφίστηκε χτες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θέτει τις βάσεις για τη ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας διατάξεις που αλλάζουν εντελώς τον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης, απαλείφοντας τις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Καταρχάς, ιδιαίτερα καινοτόμα είναι η του “Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη”, δηλαδή μίας ηλεκτρονικής βάσης που θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα κάθε περιοχής, και τα οποία θα είναι απολύτως δεσμευτικά για τη Διοίκηση.

Επίσης, ενισχύεται ο ρόλος των επιχειρηματικών πάρκων, αφού απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία για την εγκατάσταση μίας νέας επιχείρησης σε αυτά, με μόνη την έκδοση άδειας εγκατάστασης.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου αναλαμβάνει καίριο ρόλο για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε σχέση με τις επενδύσεις και τις εξαγωγές..

Στη Διοικητική Δικαιοσύνη επιταχύνονται οι διαδικασίες με την ηλεκτρονική και επίδοση δικογράφων.

Η ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών πέμπτης γενιάς, δηλαδή 5G, θα οδηγήσει στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών θα φέρει το Δημόσιο Τομέα πιο κοντά στα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα, και κυρίως θα κάνει πιο γρήγορες και πιο εύκολα προσβάσιμες τις δημόσιες στους πολίτες.

Το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας θα καταγράφει τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα βοηθήσει στο μετασχηματισμό της  Δημόσιας Διοίκησης σε ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό προς τον πολίτη.

Επίσης, οι αλλαγές στα εργασιακά θέματα θα ενισχύσουν την οικονομία: η προσαύξηση 12%  σε κάθε επιπλέον ώρα εργασίας στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα οδηγήσει σταδιακά στην προτίμηση των συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, ο υποχρεωτικός επανέλεγχος εντός 12 μηνών κάθε επιχείρησης με αδήλωτο εργαζόμενο και η μείωση του προστίμου των 10.500 ευρώ σε 2.000 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, εάν ο εργοδότης εντός 10 ημερών συνάψει 12μηνη τουλάχιστον σύμβαση με το μισθωτό.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης θα εκσυγχρονίσει και θα κάνει πιο αποτελεσματικό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ως προς το σκέλος του που αφορά στην αξιοποίηση εθνικών πόρων.

Η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και είναι βέβαιο, ότι άμεσα θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα των νέων ρυθμίσεων, τόσο στην οικονομία συνολικά, όσο και στη μείωση της ανεργίας ειδικότερα”.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση