Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βομβαρδισμένη η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη στην ταβέρνα
Βομβαρδισμένη  η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη στην ταβέρνα

Βομβαρδισμένη η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη στην ταβέρνα

 Δημοτική  αρχή: Να παραιτηθεί  ο Νικ. Ρηγώνης

Βομβαρδισμένη  η πλατεία της Πορταριάς μετά την έκρηξη που προκλήθηκε χθες   το βράδυ από διαρροή προπανίου από δεξαμενή στην   του Ν. Ρηγώνη.

Η  ταβέρνα καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ έχουν προκληθεί και στα παρακείμενα σπίτια και , ενώ κάτοικοι χρειάστηκε να μείνουν το βράδυ σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια έπειτα από την προτροπή της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος Χαρ. Πόζογλου, εξήγησε ότι η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 8:30 μ.μ. για την έκρηξη και έσπευσε με τρία οχήματα και δέκα άνδρες, ωστόσο δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή της για κατάσβεση (μιας και δεν εκδηλώθηκε ) ή λόγω της έκρηξης.

“Διαπιστώσαμε ότι το κτίριο ισόγειο και υπόγειο είχαν γίνει ένα ευτυχώς που δεν λειτουργούσε διότι θα είχαμε θρηνήσει νερκούς. Εκτοξεύθηκαν τσιμεντοκολώνες, λαμαρίνες παντού ενώ προκλήθηκαν στα παρακείμενα κτίσματα, μεγάλη καταστροφή”.

Επίσης είπε ότι στο χώρο υπήρχε δεξαμενή προπανίου 1700 λίτρων που είχε διαρροή. Κλήθηκε ειδικός τεχνικός της Πετρογκάζ από την Θεσσαλονίκη και ήλθε, ενώ η πυροσβεστική κατάφερε να την ελέγξει και ο τεχνικός προέβη σε εκτόνωση της δεξαμενής.

Οι ζημιές αποτιμώνται ενώ συνεχίζεται η προανάκριση   και για το συμβάν, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

O Nικ. Ρηγώνης απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Η καταμέτρηση των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. .

Η πυροσβεστική θα αποστείλει έγγραφο στην Πολεοδομία ζητώντας να γίνει αυτοψία των γύρω κτιρίων για να ελεγχθεί η στατικότητά τους και να επιστρέψουν σε αυτά οι κάτοικοι.

Δημοτική  αρχή: Να παραιτηθεί  ο Νικ. Ρηγώνης

 

Η εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία-μεταξύ άλλων- ζητούν  την του προέδρου  του Τοπικού Συμβουλίου της Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θλιβερό, και παρολίγο τραγικό, περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πορταριά και ταυτόχρονα την ανακούφισή μας που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και θέλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση και τους άντρες της Πυροσβεστικής, που όπως διαπίστωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημ Λιβογιάννης που βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια περιορισμού των καταστρεπτικών συνεπειών από την έκρηξη

Ωστόσο, πέραν των όποιων ποινικών ή αστικών ευθυνών, που ασφαλώς θα ερευνηθούν και θα αποδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνης, καθώς η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ανήκει μεν στη σύζυγό του, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το λειτουργεί ο ίδιος.

Και καθώς το ατύχημα αυτό, για το οποίο όλα τα στοιχεία από τις επίσημες Αρχές, συντείνουν ότι οφείλεται στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μάλιστα στην κατασκευή και λειτουργία παράνομης δεξαμενής αποθήκευσης προπανίου, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, καλούμε σήμερα τον Νικ. Ρηγώνη να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του από το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι συμ του και το οποίο προφανώς δεν τίμησε εκθέτοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο με πράξεις και παραλείψεις του.

Δυστυχώς η ενέργειά μας να τον απομακρύνουμε από τους κόλπους της δημοτικής παράταξης για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το κοινό καλό δικαιώθηκαν και με αυτό τον τρόπο”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση