Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βόλος: Στα κρατητήρια εδώ και 5 ημέρες 39χρονος που ίσως να είναι αθώος…
Βόλος: Στα κρατητήρια εδώ και 5 ημέρες 39χρονος που ίσως να είναι αθώος…

Βόλος: Στα κρατητήρια εδώ και 5 ημέρες 39χρονος που ίσως να είναι αθώος…

Σε μεγάλη ταλαιπωρία έχει μπει τις τελευταίες ημέρες ένας 39χρονος Αλβανός που διαμένει στη Γατζέα, καθώς κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας από την περασμένη Πέμπτη, καθώς φέρεται να εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Βέροιας που εκδόθηκε πριν 18 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών, με τη συνήγορο του να επισημαίνει πως το άτομο που αναζητείται είναι άλλος, αφού τα στοιχεία του 39χρονου είναι διαφορετικά με αυτά του κατηγορούμενου!

Χθες ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με τη συνήγορο του 39χρονου να υποβάλλει αίτημα για να μείνει ελεύθερος, λέγοντας πως δεν είναι ο ίδιος με τον φυγόποινο, και μέχρι να γίνει η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ίδιου με τον καταζητούμενο, αλλά το Δικαστήριο να αποφασίζει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την υπόθεση, διαβιβάζοντας την παραπάνω αίτηση στον εισαγγελέα.

Έτσι ο 39χρονος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου ή Βέροιας, αφού πρώτα διευκρινιστεί ποιο από τα δύο Πλημμελειοδικεία έχει ευθύνη να γνωμοδοτήσει για την υπόθεση… την στιγμή που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Αλβανός να είναι πραγματικά αθώος.

Το 2001 αστυνομικοί είχαν συλλάβει δύο Αλβανούς συγγενείς μεταξύ τους στην Πατρίδα Ημαθίας με 14 γραμμάρια ηρωίνη σε φιξάκια.

Στην τους είχαν ισχυριστεί ότι δεν ήταν δικά τους, αλλά τους τα είχε δώσει ένας τρίτος αγνώστων στοιχείων ομοεθνής τους που έμοιαζε με τον 39χρονο, έχοντας παρόμοια στοιχεία.

Στη συνέχεια ο Βέροιας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του συγκεκριμένου ανθρώπου, που παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ασύλληπτος και ίσως να είναι ο 39χρονος, αφού δεν υπάρχουν κάπου καταγεγραμμένα τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη.

Τελικά οι δύο αθωώθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά το ζήτημα με τον τρίτο παρέμενε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νόμο η κατηγορία κατά του τρίτου πρόκειται να παραγραφεί το 2021 με τη συμπλήρωση 20 ετών από την πρώτη του.

Ο 39χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Νοτίου Πηλίου στη Μηλιές την περασμένη Πέμπτη,  έχει νόμιμη άδεια παραμονής στην , ενώ ασχολείται με αγροτικές όντας ασφαλισμένος στον .

Στην του στο Δικαστήριο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι δύο ομοεθνείς του που αθωώθηκαν τελικά, ωστόσο ο ίδιος εκείνη την χρονική περίοδο διέμενε σε κοντινή απόσταση από τη Πατρίδα Ημαθίας, και συγκεκριμένα στη Σκύδρα ς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα με τον 39χρονο προέκυψε μετά την τελευταία ανανέωση στον όπου είναι ασφαλισμένος, αφού τα στοιχεία του μοιάζουν με τον καταζητούμενο.

Η δικηγόρος του υπογραμμίζει πως ο πελάτης της δεν έχει καμία σχέση με τη υπόθεση, και πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα, με τα προσωπικά στοιχεία του 39χρονου να διαφέρουν τόσο στο πατρώνυμο, στο μητρώνυμο, στο επίθετο, όσο στην ηλικία και στον τόπο γέννησης του, με αυτά του φυγόποινου.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση