Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βόλος: Καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα
Βόλος: Καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα

Βόλος: Καταγγελία της Επιτροπής Πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα

Άμεσες ενέργειες και αυτεπάγγελτη επέμβαση της Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί η πηγή της οσμής καμένου πλαστικού στην πόλη ζητούν να γίνει μέλη της Επιτροπής Πολιτών , που σήμερα στις 12 το μεσημέρι έκαναν καταγγελία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

 

Η καταγγελία αφορά την περασμένη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, οπότε και, σύμφωνα με την Επιτροπή, η πόλη είχε κατακλυστεί από οσμή καμένου πλαστικού, ενώ υπήρξαν και αρκετές διαμαρτυρίες πολιτών.

Η Επιτροπή, θεωρεί υπεύθυνη για την οσμή την , ενώ, όπως αναφέρθηκε σε δηλώσεις μελών της, υπάρχουν καταγγελίες τόσο για την περιοχή του ΧΥΤΑ, όσο και για τη Χαλυβουργία, που δεν αφορούν, όμως, το συγκεκριμένο περιστατικό.

Τα μέλη της Επιτροπής, απλώς κατέθεσαν την καταγγελία τους στο της αντιπεριφερειάρχη, χωρίς να συναντηθούν μαζί της, καθώς η Δωροθέα Κολυνδρίνη δεν βρισκόταν στο της, αλλά έλειπε εξαιτίας ενός εκτάκτου γεγονότος.

Σε δηλώσεις του, το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μάρκος Βαξεβανόπουλος, τόνισε ότι «θα ήταν καλό να δράσει και η Δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα, να πάρει το συγκεκριμένο έγγραφο από την Περιφέρεια και να δει τι ακριβώς γίνεται εδώ και ημέρες στην πόλη μας».

Υποστήριξε πως «για την συγκεκριμένη ημέρα είναι μία απευθείας σύνδεση της ρύπανσης με τη λειτουργία της , την οποία πρέπει να στοιχειοθετήσει και να δει τα στοιχεία η Περιφέρεια και να δράσει ανάλογα. Έχουν έρθει και άλλες καταγγελίες, για την περιοχή του ΧΥΤΑ και της Χαλυβουργίας. Η Περιφέρεια πρέπει να τα δει όλα αυτά και να δραστηριοποιηθεί».

Στο έγγραφο της καταγγελίας, που απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, αναφέρονται τα εξής:
«Στην πόλη του είναι έντονη η οσμή καμένου πλαστικούς τους τελευταίους μήνες και εγείρεται το ερώτημα της προέλευσής της από πολλούς πολίτες. Δεκάδες καταγγελίες για αυτή την οσμή, καθώς και για κάψιμο στα μάτια και στο λαιμό των παιδιών, φθάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Επιτροπής, τις οποίες παραπέμπουμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας ς. Οι περισσότερες καταγγελίες προέρχονται από την περιοχή του κέντρου του , τη Νέα Δημητριάδα και την συνοικία Χρυσοχοΐδη.

Το πρωί της Πέμπτης 21-2-209 η Επιτροπή Πολιτών δέχθηκε για άλλη μια φορά καταγγελίες για έντονη οσμή καμένου πλαστικού από τις 4:00 το πρωί, καθώς και οπτικό υλικό. Σύμφωνα με αυτό, δύο καπνοδόχοι της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, εξέπεμπαν υπερβολικές ποσότητες απαερίων, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο σύννεφο καπνού, πάνω από το λόφο της Γορίτσας και τη Νέα Δημητριάδα. Επίσης, οι καταγγελίες ανέφεραν έντονη δυσοσμία καμένου πλαστικού και κάψιμο στο λαιμό. Μέλη της Επιτροπής μετέβησαν στην περιοχή και επιβεβαίωσαν, τόσο το οπτικό αποτέλεσμα της αέριας ρύπανσης, όσο και την οσμή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο online σύστημα της τσιμεντοβιομηχανίας τη δεδομένη στιγμή, οι των ρύπων ήταν σχεδόν μηδενικές, μη συνάδοντας με το οπτικό αποτέλεσμα για τις ίδιες ώρες ρύπανσης. Παρακαλούμε να μας εξηγήσετε πώς είναι δυνατή αυτή η αντίθεση. Με βάση τα παραπάνω καταγγελλόμενα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για την Επιτροπή Πολιτών
Βαξεβανόπουλος Μάρκος
Γερόπουλος Ιωάννης,
Ηλιοπούλου Ιφιγένεια
Κολώνιας Τάκης
Λημνιός Στέλιος
Νάκου Βασιλική
Παπαδοπούλου Βάλμη
Τζανετουλάκου Φαίη».

"Αλιεύοντας" την είδηση