Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βόλος: Δικογραφία κατά κρατουμένων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν
Βόλος: Δικογραφία κατά κρατουμένων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν

Βόλος: Δικογραφία κατά κρατουμένων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν

Την δι δύο προκαταρκτικών ερευνών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, σε βάρος πέντε συνολικά αλλοδαπών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης έων Βόλου, ενώ συντάχθηκε και ποινική δικογραφία κατά τριών από αυτούς για απόπειρα ς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Επίσης για τους άλλους δύο θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται η άσκηση δίωξης για επικίνδυνη σωματική , αφού η ομάδα τους συνεπλάκη με την ομάδα των τριών.

Οι τρεις ηλικίας 19, 20 και 21 ετών, με καταγωγή από την Αλγερία και την Αίγυπτο προσπάθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες με αιχμηρό αντικείμενο να κόψουν κομμάτι από την περίφραξη της φυλακής, προκειμένου να δραπετεύσουν.

Παράλληλα πρωταγωνίστησαν σε ένα ακόμα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, αφού έσπασαν στο χώρο της φυλακής, και συνεπλάκησαν με δύο ακόμα αλλοδαπούς κρατουμένους, απειλώντας ακόμα και φύλακες που έσπευσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Σημειώνεται πως οι δύο από τους πέντε κρατούμενους, έχουν υποπέσει στο παρελθόν και σε άλλα παραπτώματα.

Ο εισαγγελέας στο πλαίσιο της δις των προκαταρκτικών, σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει το πειθαρχικό πόρισμα που συντάχθηκε, και επιπλέον θα κληθούν να καταθέσουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Επιπρόσθετα θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους πέντε αλλοδαπούς κρατούμενους.

Ήδη για τον ένα από τους τρεις που φέρονται να επιχείρησαν να δραπετεύσουν, επιβλήθηκε από την εισαγγελική αρχή η μεταγωγή του σε άλλη φυλακή της χς, ενώ για τους υπόλοιπους κυρώσεις που θα έχουν επίπτωση στην επιμέτρηση της ς τους όταν διεξαχθεί η δίκη τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση