Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βόλος: Δικογραφία κατά κρατουμένων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν
Βόλος: Δικογραφία κατά κρατουμένων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν

Βόλος: Δικογραφία κατά κρατουμένων που προσπάθησαν να δραπετεύσουν

Την διενέργεια δύο προκαταρκτικών ερευνών διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, σε βάρος πέντε συνολικά αλλοδαπών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου, ενώ συντάχθηκε και ποινική δικογραφία κατά τριών από αυτούς για απόπειρα απόδρασης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Επίσης για τους άλλους δύο θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται η δίωξης για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού η ομάδα τους συνεπλάκη με την ομάδα των τριών.

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 20 και 21 ετών, με καταγωγή από την και την Αίγυπτο προσπάθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες με αιχμηρό αντικείμενο να κόψουν κομμάτι από την περίφραξη της φυλακής, προκειμένου να δραπετεύσουν.

Παράλληλα πρωταγωνίστησαν σε ένα ακόμα επεισόδιο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, αφού έσπασαν τζαμαρίες στο χώρο της φυλακής, και συνεπλάκησαν με δύο ακόμα αλλοδαπούς κρατουμένους, απειλώντας ακόμα και φύλακες που έσπευσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Σημειώνεται πως οι δύο από τους πέντε κρατούμενους, έχουν υποπέσει στο παρελθόν και σε άλλα παραπτώματα.

Ο στο πλαίσιο της διενέργειας των προκαταρκτικών, σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει το πειθαρχικό πόρισμα που συντάχθηκε, και επιπλέον θα κληθούν να καταθέσουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Επιπρόσθετα θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους πέντε αλλοδαπούς κρατούμενους.

Ήδη για τον ένα από τους τρεις που φέρονται να επιχείρησαν να δραπετεύσουν, επιβλήθηκε από την εισαγγελική αρχή η μεταγωγή του σε άλλη φυλακή της χώρας, ενώ για τους υπόλοιπους κυρώσεις που θα έχουν επίπτωση στην επιμέτρηση της ποινής τους όταν διεξαχθεί η τους.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση