Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Βολιώτισσα είδε προσωπικές της φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με ψεύτικο προφίλ
Βολιώτισσα είδε προσωπικές της φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με ψεύτικο προφίλ

Βολιώτισσα είδε προσωπικές της φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με ψεύτικο προφίλ

Μήνυση σε βάρος άγνωστου δράστη υπέβαλε 40χρονη Βολιώτισσα, καθώς εντόπισε τον εαυτό της σε φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές, σε ψεύτικο λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες του ανεβάζουν κυρίως εικόνες.

Η γυναίκα υπέβαλε στην Εισαγγελία του Βόλου μηνυτήρια αναφορά στις 9 Νοεμβρίου, όταν πληροφορήθηκε πως στον ιστό κυκλοφορούν φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές, με ψεύτικο όμως προφίλ.

Έτσι υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, καθώς σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στοιχειοθετείται παράβαση περί προσωπικών δεδομένων.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι αυτός που δημιούργησε τον πλαστό αυτόν λογαριασμό.

Η 40χρονη θα κληθεί να δώσει κατάθεση στην Εισαγγελία για το περιστατικό, ενώ αναμένεται να απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, καθώς η διαδικασία είναι πολύπλοκη.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα μέσω Ιντερπόλ στην έδρα της εταιρίας, που εν προκειμένω είναι κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ, και επ’ αυτού να αποφασίσει δικαστήριο εκεί, ώστε να δοθεί η έγκριση για τον εντοπισμό του ονόματος του ενόχου.

Επίσης δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το “πράσινο φως” από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα πέραν του ενός εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι κάποιος χρήστης που έχει πέσει θύμα ψεύτικου λογαριασμού, έχει τη δυνατότητα να το καταγγείλει απευθείας στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είτε μέσω εφαρμογής, είτε μέσω μιας φόρμας.

Η φόρμα απαιτεί να δώσει το θύμα μία επίσημη φωτογραφία εγγράφου, όπως για παράδειγμα το δίπλωμα οδήγησης, ή ένα έγκυρο διαβατήριο για να αποδείξει την ταυτότητα του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση