Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βολιώτη απεγκλώβισαν πυροσβέστες στο Πλιασίδι Πηλίου
Βολιώτη απεγκλώβισαν πυροσβέστες στο Πλιασίδι Πηλίου

Βολιώτη απεγκλώβισαν πυροσβέστες στο Πλιασίδι Πηλίου

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων  στον Αλμυρό

 

Ένας 55χρονος Βολιώτης, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού,  εγκλωβίστηκε  νωρίς το απόγευμα  στο πάρκο κεραιών στο Πλιασίδι , στα Χάνια Πηλίου, συνέπεια της χιονοθύελλας. Ο 55χρονος  βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να  θέσει σε επαναλειτουργία  τον ραδιοφωνικό  σταθμό, εγκλωβίστηκε αλλά τελικά η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ήταν επιτυχής.

Στο Πλιασίδι  το ύψος του χιονιού είναι περίπου 50 εκατοστά, ενώ ο δρόμος προς Χάνια είναι καθαρός από εκχιονιστική μηχανήματα.

Ο 55χρονος βρέθηκε στην κορυφή του Πηλίου , αλλά λίγο μετά τις 5 τον έπιασε χιονοθύελλα, με να αποπροσανατολιστεί και να χαθεί.

Ωστόσο δεν έχασε  την ψυχραιμία του, κάλεσε τον τεχνικό του ραδιοφώνου , ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Βόλου στις 6 το απόγευμα οπότε  ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του.

Παράλληλα ένας φίλος του 55χρονου ξεκίνησε  4χ4 και τον προσέγγισε, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα  και άρχισαν να κατεβαίνουν την πλαγιά προς το δρόμο, πεζή.

Σττη διασταύρωση του   έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα και ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, με τη συνδρομή εκχιονιστικού μηχανήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι πυροσβέστες προσέγγισαν  τον 55χρονο με τον φίλο του και  τους βοήθησαν να βγουν στον δρόμο  μετά τις 8.30 το βράδυ.

Ο 55χρονος επιβιβάστηκε στο εκτός του φίλου του από τη Ζαγορά και κατευθύνονται προς Βόλο.

Στο σημείο βρέθηκε  και ασθενοφόρο του , αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβει  κι αποχώρησε.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων  στον Αλμυρό

Εν τω μεταξύ επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι αποκλεισμένων στον Ξηριά Αλμυρού λόγω των ορμητικών νερών του χειμάρρου από τις έντονες βροχοπτώσεις επιχείρησε η Πυροσβεστική .

Οι πέντε άνδρες, εργαζόμενοι στη Λιμνοδεξαμενή  Ξηριά, είχαν εγκλωβιστεί μεταξύ  Ευξεινούπολης- εοχωρακίου, στο ύψος του πρώην σκουπιδότοπου όταν επέστρεφαν από την  εργασία τους.

Ο έκτος  είναι κτηνοτρόφος και  έχει αποκλειστεί κοντά στο εοχωράκι, αλλά είναι εφοδιασμένος, με τα απαραίτητα.

Τελικά τα πέντε άτομα θα διανυκτερεύσουν σε κοντέϊνερ της εταιρίας, που εκτελεί το έργο της λιμνοδεξαμενής Ξηριά .

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση