Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βοήθεια 100.000 δολαρίων από την Αμερική για τα παιδιά της Σκιάθου 
Βοήθεια 100.000 δολαρίων από την Αμερική για τα παιδιά της Σκιάθου 

Βοήθεια 100.000 δολαρίων από την Αμερική για τα παιδιά της Σκιάθου 

Ο Δήμος Σκιάθου με το από 15.07.2021 συμβόλαιο δωρεάς εν , που υπεγράφη δια του δημάρχου Σκιάθου, ο οποίος ενήργησε δυνάμει της με αρ. 361/2020 απόφασης της Τακτικής Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ΣΚΙΑΘΟΥ, απεδέχθη τη δωρεά εν της  Μαίρης Παπαδόπουλος,  ποσού .000,00 USD (83.372,84) με σκοπό να διαθέτει το πόσο αυτό ελεύθερα για τα φτωχά, άρρωστα και στερουμένων προνομίων παιδιών της Σκιάθο.

Σύντομο Ιστορικό:

Με την από 23 Φεβρουαρίου του 2010 δημόσια διαθήκη του ενώπιον του συμβολαιογράφου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δημητρίου Σταθόπουλου, ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο οποίος απεβίωσε στις 29 Μαρτίου του 2010, κάτοικος στην Αστόρια, στο Δημοτικό διαμέρισμα Κουΐνς, της Νέας Υόρκης,(όπως προκύπτει από τη δημοσιευθείσα διαθήκη), κατέλειπε εκτός των άλλων: το υπόλοιπο της κληρονομιάς μου να χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση ενός κεφαλαίου για να βοηθήσει τα φτωχά, άρρωστα και τα στερούμενα προνομίων παιδιών της Σκιάθου στην Ελλάδα. Η διοίκηση/διαχείριση του κεφαλαίου και η επιλογή των ανωτέρω δικαιούχων θα καθορίζονται από τον εκτελεστή διαθήκης μου Εμμανουήλ Μαυροϊδής.

Η πρώτη του δικηγόρου της ς είχε έρθει στον Δήμο τον Μάιο του 2019 στην προηγούμενη δημοτική αρχή, όπου δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.

Η δεύτερη ήρθε τον Οκτώβριο του 2019 όταν ο δικηγόρος της ς τόνιζε πως αν δεν απαντήσει ο Δήμος, θα χαθεί το δικαίωμά του στην κληρονομιά.

Τότε ξεκίνησε αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου και του δικηγόρου της οικογένειας για να μη χαθεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Σκιάθου και να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών ο στις 15 Ιουλίου 2021,κατόπιν της με αρ. 361/2020 απόφασης της Τακτικής Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ΣΚΙΑΘΟΥ, υπέγραψε συμβόλαιο δωρεάς εν ζωή, σύμφωνα με το οποίο απεδέχθη τη δωρεά εν ζωή της  Μαίρης Παπαδόπουλος ποσού .000,00 USD (83.372,84) με σκοπό να διαθέτει το πόσο αυτό ελεύθερα για τα φτωχά, άρρωστα και στερουμένων προνομίων παιδιών της Σκιάθου.

«Η Δημοτική Αρχή ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε η σημαντική αυτή δωρεά και ως προς το ύψος του ποσού αλλά και ως προς το σκοπό, να περιέλθει στον Δήμο. Ευχαριστούμε θερμά την διευθύντρια της Εφορίας Νέας Ιωνίας Βόλου,   Παναγιώτα Μπαλτά, για την πολύτιμη βοήθειά της και την καθοδήγησή της όσον αφορά στην διαδικασία για την αποδοχή της δωρεάς». δήλωσε ο .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση