Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στις ΕΕΛ
Βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στις ΕΕΛ

Βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στις ΕΕΛ

 Βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων εντός των Εγκαταστάσεων Επεξς Λυμάτων και συγκεκριμένα σε τεμάχιο εξάρμωσης του σχηματισμού και σε συνέχεια, τμήμα του αγωγού σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 10.08.2017 .

Η διαρροή που προκλήθηκε απείλησε με καταστροφή τον ΗΛΜ εξοπλισμό του αντλιοστασίου με κίνδυνο να τεθεί   εκτός λειτουργίας η μονάδας διάθεσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κινητοποίηση του τεχνικού προσωπικού της ΜΒ, ήταν άμεση και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν εντός πέντε ωρών (από τις 10:00 μ.μ. της 10/8 μέχρι τις 3:00 το πρωί της 11/8), προκειμένου να τεθεί με ασφάλεια σε λειτουργία, η μονάδα διάθεσης. Κατά το διάστημα των εργασιών λειτούργησε ο αγωγός παράκαμψης του λύματος στον Ξηριά.

Εκκρεμεί η αποκατάσταση βλάβης του εξαρμωτικού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα κατά τις νυχτερινές ώρες (ώρες χαμηλής παροχής), για την οποία αποκατάσταση ενδέχεται να καταστεί αναγκαία η χρήση του αγωγού παράκαμψης.

Για την βλάβη ενημερώθηκαν το βράδυ στις 10-08-2017 εκτάκτως με FAX οι Αρμόδιες Αρχές ενώ σήμερα 11-08-2017 απεστάλη έγγραφο εκ νέου ενημέρωσης για τον προγραμματισμό ολος της αποκατάστασης.

Σημειώνεται από τη ΜΒ ότι για την αποκατάσταση τηρούνται οι όροι της  Α όπως αυτοί έχουν τροποποιηθεί με την υπ` αριθμ. 51349/26-10- Απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι όλα τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικά αναγκαία για την αποκατάσταση της βλάβης υπήρχαν και υπάρχουν στην αποθήκη των σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (315/2015 Απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ) και ότι πριν τη χρήση του αγωγού παράκαμψης και την οποιασδήποτε ς, εγκαταστάθηκε σταθμός απολύμανσης του διατιθέμενου λύματος, ο οποίος λειτουργούσε καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών και θα επαναλειτουργήσει εφόσον απαιτηθεί η χρήση του αγωγού παράκαμψης, κατά την ολο της αποκατάστασης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση