Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » “Βγήκαν τα μαχαίρια” στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
“Βγήκαν τα μαχαίρια”  στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

“Βγήκαν τα μαχαίρια” στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

“Βγήκαν τα μαχαίρια” σήμερα στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Μαγνησίας και συγκεκριμένα μεταξύ πλειοψηφίας και ΔΑΣ, με αφορμή την αυριανή δίκη της γ.γ. του Συλλόγου Εύης Καρυδάκη και του πρώην εργαζόμενου Θεοδ. Τσαλούχα, για την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης οεμβρίου 2012 με τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου καθαριότητας του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας ενάντια στη και τις απολύσεις.

Σήμερα η ΔΑΣ- . ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ έδωσε συνέντευξη τύπου, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Πετρόπουλου και εκφράστηκε η συμπαράσταση, ενώ η γ.γ. του Συλλόγου κατήγγειλε την πλειοψηφία ότι δεν στήριξε τους δύο εργαζόμενους, αφού ούτε συνεδρίασε ούτε έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης.

Το μέλος της ΔΑΣ – ΟΤΑ Γ. Γούλας από τη Σκόπελο, τόνισε ότι η αγωνιστική δράση των συναδέλφων τους ενάντια στις διαθεσιμότητες, στοχοποιήθηκε και ποινικοποιήθηκε. «Εμείς λέμε ότι οι , με μαζική κι οργανωμένη δράση θα μπαίνουν γυαλί – καρφί στο μάτι τους» τόνισε και πρόσθεσε «Δίνουμε το χέρι μας σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας και διώξεων έχει στηθεί» κι απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ από τις 8 – 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 9 στα δικαστήρια του Βόλου.

Η Εύη Καρυδάκη τόνισε ότι αύριο δικάζονται όλοι οι εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν το 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες κι απολύσεις κι όπως είπε «Κανείς αγώνας δεν πήγε χαμένος. Φοβούνται όταν οι εργαζόμενοι είναι με ψηλά το . Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Εμείς θεωρούμε, ότι οι εργαζόμενοι αύριο, θα δώσουν αποστομωτική απάντηση σε κάθε κυβέρνηση».

Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας δεν εξέδωσε ανακοίνωση, ωστόσο ο Σύλλογος δεν είναι το Δ.Σ. και το Προεδρείο, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι κι όπως επεσήμανε «Δε θέλουμε να μπούμε σε αντιπαράθεση με το Προεδρείο. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι η Πρόεδρος ενημέρωσε με μήνυμα στο κινητό τα μέλη του Δ.Σ. για σύγκλησή του, ωστόσο σε μένα δεν ήρθε κανένα τέτοιο μήνυμα». Μάλιστα κατήγγειλε ότι ασκήθηκε πίεση στο Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ για να μην βγάλει ανακοίνωση. «Ανεξάρτητα από την αντιπαράθεση σε επίπεδο θέσεων, η ΔΑΣ ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ στηρίζουμε τον καθένα» είπε κλείνοντας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι στην αυριανή δίκη, η ίδια και ο κ. Τσαλούχας θα δικαιωθούν.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και Γ.Γρ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασ.Πετρόπουλος, έκρινε ότι η συγκεκριμένη δίωξη δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός, είναι όπως σημείωσε «μία γενικευμένη κατάσταση που η εργοδοσία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα επιχειρεί, με διώξεις, να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Την απάντηση όμως θα την δώσουν οι εργαζόμενοι. Δεν είναι τυχαίο ότι εν έτη 2016, θα εκδικαστεί υπόθεση του 2012. Μπορούσε η τότε Δ.Α. να αποσύρει τις κατηγορίες. Στο πρόσωπο αυτών των συναδέλφων, δικάζεται αύριο η πρωτοπόρα δράση και οι αγώνες».

Η πλειοψηφία του Συλλόγου

Αντιθέτως η πλειοψηφία του Συλλόγου έδωσε στη σήμερα (φωτό) από το οποίο προκύπτει ότι η γ.γ. του Συλλόγου κλήθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά δεν συμμετείχε, ενώ από την ανακοίνωση φαίνεται ότι η Ομοσπονδία στηρίζει τους δύο και για τον λόγο αυτό προκηρύσει για αύριο 3ωρη στάση εργασίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε το που στάλθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Στάχτου Θάλεια προς την επικεφαλής της ΔΑΣ-ΟΤΑ, και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων για σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 19-7-2016 με θέματα την απόφαση στήριξης των συναδέλφων στο δικαστήριο της 22-7-2016 και άλλο θέμα του συλλόγου.

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν παραβρέθηκαν στο εν λόγω συμβούλιο ως όφειλαν και μάλιστα για θέμα που τους αφορά άμεσα. Η απάντηση δική σας….

Εξάλλου το μέλος της παράταξής μας Γιώργος Μαγιάκος, ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ και του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ ψήφισε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις τόσο της Ομοσπονδίας μας όσο και της ΑΔΕΔΥ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Εμείς είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σ΄ όλους τους συναδέλφους οι οποίοι διώκονται και καλούμε τους συναδέλφους μας να ακολουθήσουν την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 22-7-2016 από της 8.00 έως τις 11.00 το πρωί με παράσταση έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου.”

ota

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση