Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Βεβαιότητα της ΛΑ.ΕΝ. για τη νίκη στη Μαγνησία
Βεβαιότητα  της  ΛΑ.ΕΝ. για τη νίκη  στη Μαγνησία

Βεβαιότητα της ΛΑ.ΕΝ. για τη νίκη στη Μαγνησία

Σίγουροι γι νίκη στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου , που θ συνοδευτεί από την τρίτη θέση και την έδρα στη Μαγνησία, εμφανίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στην αίθοιυσα της ΕΣΗΕΘΣΤ.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Κώστας Δελημήτρος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕΝ, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», Νίκος Τσανής, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού, Κώστας Κουκουβίνος, επαγγελματίας, Γιώργος Ταμβάκης, εν αποστρατεία αρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, Λίτσα Ευαγγελή – Κόγια, περιπτεριούχος, Συραγώ Μπαζή, άνεργη από τον και Μαρία Νεοφώτιστου, στέλεχος της ΛΑΕΝ.

Ο επικεφαλής της ψηφοδελτίου Κώστας Δελημήτρος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που τέθηκε επικεφαλής σε ένα τόσο καλό, όπως το χαρακτήρισε, ψηφοδέλτιο, με ισχυρές παρουσίες από τους κοινωνικούς αγώνες και που έχουν την ευαισθησία για την κατάσταση της χώρας. Το χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο μάχης, νίκης και ανατροπής, για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και να αποκτήσει ξανά αυτοτέλεια η πατρίδα μας.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ανέφερε ότι σε εποχές κρίσιμες για την πατρίδα και το αριστερό κίνημα ο ίδιος δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος, και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, αποφάσισε να υπογράψει το καταστατικό ίδρυσης της ΛΑΕΝ. Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε και από αντιμνημονιακό κόμμα πήγε στην αντίπερα όχθη, ενώ τόνισε ότι με το τρίτο μνημόνιο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

«Εμείς θα αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Θα πετύχουμε τη νίκη και θα βγάλουμε έδρα στη Μαγνησία», τόνισε ο Μ. Πατσιαντάς, που πρόσθεσε ότι, για τα που θα ψηφίζει η η ΛΑΝ θα βγαίνει στο Σύνταγμα και στις Πλατείες.

Ο Νίκος Τσανής τόνισε ότι από τους έξι βουλευτές της Μαγνησίας, που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ο Κ. Δελημήτρος ψήφισε όχι στο μνημόνιο και η Δανάη Τζίκα είπε παρών, ενώ οι υπόλοιποι πήγαν ενάντια στη λαϊκή βούληση. Η ΛΑΝΕ, ανέφερε είναι η ενωτική δύναμη της Αριστεράς και το μοναδικό αντίπαλο δέος στη μνημονιακή συμπαιγνία των κομμάτων. Ζήτησε δε ψήφο στη ΛΑΕΝ για να τιμωρηθούν όσοι εξαπάτησαν το λαό.

Ο Κώστας Κουκουβίνος, τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός εξέλεξε αριστερή κυβέρνηση, συνέχισε με το εκκωφαντικό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, αλλά η κυβέρνηση μεταλλάχτηκε μπήκε στο μνημόνιο. Όπως ανέφερε, χρέος όσων έχουν αντιμνημονιακή συνείδηση, είναι να στηρίζουν τη Λαϊκή Ενότητα και ζήτησε τη στήριξη των Μαγνησιωτών.

Ο Γιώργος Ταμβάκης ανέφερε ότι όλη του τη ζωή πάλεψε κατά του εγκλήματος, αλλά σήμερα στην Ελληνική κοινωνία και στην Ευρώπη συντελούνται νέας μορφής εγκλήματα που δεν προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συμπλήρωσε δε ότι θεώρησε καθήκον του να παλέψει με τη ΛΑΕΝ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και ανέφερε ότι το κόμμα έχει όραμα για την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η Λίτσα Ευαγγελή – Κόγια ανέφερε ότι ζει τα προβλήματα της κοινωνίας, τόσο επαγγελματικά, όσο και μέσω της και τόνισε ότι τα έφεραν εξαθλίωση στην κοινωνία. «Θύμα της πολιτικής ήταν και ο αείμνηστος Κώστας Κόγια, σύζυγός μου, από τον οποίο παίρνω τη δύναμη να συνεχίσω και να αγωνίζομαι με τη ΛΑΕΝ με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε.

Η Συραγώ Μπαζή είπε ότι αποδέχτηκε την πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, θέλοντας να εκφράσει την άνεργη γυναίκα, την εργαζόμενη που μοχθεί βάλλεται με ελάχιστες αποδοχές και τη μητέρα που μοχθεί για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Όπως ανέφερε «σήμερα ζούμε κι εμείς πόλεμο, κατοχή και δικτατορία που μας έλεγαν οι παππούδες μας».

Η Μαρία Νεοφώτιστου εκτίμησε ότι δυνάμωσε η πάλη της αλληλεγγύης και ότι ο λαός πρέπει να τιμωρήσει όσους μας έφεραν στα μνημόνια, τονίζοντας ότι η ΛΑΕΝ παραμένει σταθερή στις αξίες της και στους αγώνες.

Τέλος το μέλος της νεολαίας της ΛΑ.ΕΝ. Φαίδρα Στεφανίδου ανέφερε ότι η νεολαία συίσταται στους υποψήφιους και τόνισε ότι είναι η γενιά που ένιωσε την κρατική καταστολή και θρηνεί έναν νεκρό. «Θέλουμε να είμαστε η γενιά που θα αντισταθεί και θα παλέψει για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση