Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας;
Βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας;

Βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας;

Σε καλό κλίμα, με εμφανή διάθεση για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετά τις των Ρώσων διπλωματών, διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον Ρώσο ομόλογό του τμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Ελληνα πρωθυπουργό να είναι χαμογελαστός τόσο κατά τη συνάντηση με τους δύο ηγέτες αλλά και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Σας υποδέχομαι στη με ευχαρίστηση ξανά», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τις δύο χώρες «ενώνουν πολλές προοπτικές».

Ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν ο κ ς εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από τρεισήμισι χρόνια.

«Από τότε, πρόσθεσε, έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση. Εντούτοις, σημείωσε, οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες», και «η ιστορική σχέση ς ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και ς στην περιοχή».

Από τη συνέντευξη δεν έλειψε και το χιούμορ με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε ερώτηση για τη γραβάτα που δεν φοράει.

«Το στοίχημα το κέρδισα, τη φόρεσα τη γραβάτα αλλά η γραβάτα βγήκε γρήγορα διότι βγήκε και μια θηλιά από τον λαιμό του ελληνικού λαού. Συνεπώς πιστεύω ότι αυτός ο συμβολισμός έχει την αξία του αλλά αν μου κάνει ο πρόεδρος Πούτιν ένα δώρο μπορεί να το αξιοποιήσω στο , σε μια μελλοντική μας συνάντηση», είπε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στη άρχισε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου, όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα και κατέθεσε στεφάνι. Του τελετουργικού ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, ενώ κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα η ρωσική στρατιωτική ορχήστρα έπαιξε Μαρινέλλα και το τραγούδι «Πάρ' το φεγγάρι και κάν' το βέρα μου».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση