Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας;
Βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας;

Βελτίωση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας;

Σε καλό , με εμφανή διάθεση για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετά τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη με τον Ρώσο πρόεδρο αλλά και τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον Ελληνα πρωθυπουργό να είναι χαμογελαστός τόσο κατά τη συνάντηση με τους δύο ηγέτες αλλά και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά», ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τις δύο χώρες «ενώνουν πολλές προοπτικές».

Ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν ο κ ς εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από τρεισήμισι χρόνια.

«Από τότε, πρόσθεσε, έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση. Εντούτοις, σημείωσε, οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες», και «η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή».

Από τη συνέντευξη δεν έλειψε και το χιούμορ με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε για τη γραβάτα που δεν φοράει.

«Το στοίχημα το κέρδισα, τη φόρεσα τη γραβάτα αλλά η γραβάτα βγήκε γρήγορα διότι βγήκε και μια θηλιά από τον λαιμό του ελληνικού λαού. Συνεπώς πιστεύω ότι αυτός ο συμβολισμός έχει την αξία του αλλά αν μου κάνει ο πρόεδρος Πούτιν ένα δώρο μπορεί να το αξιοποιήσω στο μέλλον, σε μια μελλοντική μας συνάντηση», είπε ο .

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα άρχισε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ο έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου, όπου του αποδόθηκαν από άγημα και κατέθεσε στεφάνι. Του τελετουργικού ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, ενώ κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα η ρωσική στρατιωτική ορχήστρα έπαιξε Μαρινέλλα και το τραγούδι «Πάρ' το φεγγάρι και κάν' το βέρα μου».

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση