Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ
Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί με τους μέχρι τις 5 Ιουνίου, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει την δόση στο ΔΤ, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο CNN o Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα μας «δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες στο Ταμείο χωρίς ».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από τους της και επιβιώνει με τις δικές της δυνάμεις, μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πολιτών της.

«Για τέσσερις μήνες πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε για πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας, καλώντας τους θεσμούς και ειδικά το ΔΤ να συναντήσουν την Ελλάδα, διανύοντας στο 1/4 του δρόμου.

Τέλος, σε ερώτηση αν οι είναι η βασική «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως είναι μια από τις γραμμές, διευκρινίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι η λιτότητα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση