Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: «Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ»

Βαρουφάκης: «Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ»

«Στο της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου» επισήμανε μιλώντας σήμερα στον Alpha ο ιάννης Βαρουφάκης και χαρακτήρισε «υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της ς όσα ακούγονται ότι ο ίδιος είναι εκτός διαπραγμάτευσης».

Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, καθώς  η αριστερά λειτουργεί συλλογικά» και τόνισε ότι «όταν ο κ. και η κ. Μέρκελ ορίζουν μια συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα».

«Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο » διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον χαρακτήρισε φίλο του, προσθέτοντας ότι στο EuroWorking Group θα παρίσταται και ο κ. .

Σχολιάζοντας την επιλογή Παναρίτη και τις που προκλήθηκαν είπε ότι «η Ελλάδα έχασε, που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή.

Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου. Δε με στεναχωρεί η επικριτική στάση βουλευτών, με στεναχωρεί που παραιτήθηκε η Παναρίτη», διευκρίνισε.

Τέλος πρόσθεσε ότι «θα ήταν τεράστιο ατόπημα αν πηγαίναμε σε ή δημοψήφισμα γιατί έχουμε νωπή λαϊκή εντολή».

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση