Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»
Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βρουφάκης μιλάει στο συνέδριο του 20ου Banking Forum, που πργματοποιείται 21 και 22 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο». Ο υπουργός υποστήριξε ότι και η Αθήνα και οι δανειστές έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει μία συμφωνία και «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή» και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι θεσμοί.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στο Eurogroup της Παρασκευής δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι ενώ επισήμανε ότι αυτή η δεν βάζει πάνω από όλα την .

Μιλώντας στο 20ο Banking Forum ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα μας αφήνει λίγο απογοητευμένους» εννοώντας και την Ελλάδα και τους δανειστές ενώ ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να αφορά στα εξής σημεία.

1. Ενα σύστημα που να το εμπιστεύονται όλοι.

2. Ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «κακή » (bad bank), η οποία θα αξιοποιεί τα δεσμευμένα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα κεφάλαια που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF).

3. Τη μιας αναπτυξιακής ς στα πρότυπα της γερμανικής (KfW).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση