Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»
Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Ο Οικονομικών Γιάνης μιλάει στο του 20ου Banking Forum, που πραγματοποιείται 21 και 22 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο». Ο υπουργός υποστήριξε ότι και η Αθήνα και οι έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει μία συμφωνία και «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή» και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι .

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στο Eurogroup της Παρασκευής δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι ενώ επισήμανε ότι αυτή η δεν βάζει πάνω από όλα την δόση.

Μιλώντας στο 20ο Banking Forum ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα μας αφήνει λίγο απογοητευμένους» εννοώντας και την Ελλάδα και τους ενώ ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να αφορά στα εξής σημεία.

1. Ενα φορολογικό σύστημα που να το εμπιστεύονται όλοι.

2. Ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα» (bad bank), η οποία θα αξιοποιεί τα δεσμευμένα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα κεφάλαια που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF).

3. Τη μιας αναπτυξιακής τράπεζας στα πρότυπα της γερμανικής (KfW).

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση