Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»
Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Ο Οικονομικών μιλάει στο του 20ου Banking Forum, που πραγματοποιείται 21 και 22 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο Οικονομικών κ. Γ. ο οποίος δήλωσε ότι «η ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο». Ο υποστήριξε ότι και η Αθήνα και οι δανειστές έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει μία και «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή» και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι .

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στο της Παρασκευής δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι ενώ επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει πάνω από όλα την δόση.

Μιλώντας στο 20ο Banking Forum ο κ. ανέφερε ότι «θα επιτευχθεί μια που θα μας αφήνει λίγο απογοητευμένους» εννοώντας και την και τους δανειστές ενώ ανέφερε ότι η θα πρέπει να αφορά στα εξής σημεία.

1. Ενα φορολογικό σύστημα που να το εμπιστεύονται όλοι.

2. Ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα» (bad bank), η οποία θα αξιοποιεί τα δεσμευμένα για τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα κεφάλαια που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF).

3. Τη μιας αναπτυξιακής τράπεζας στα πρότυπα της γερμανικής (KfW).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση