Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»
Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει στο συνέδριο του 20ου Banking Forum, που πραγματοποιείται 21 και 22 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο». Ο υπουργός υποστήριξε ότι και η και οι δανειστές έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει μία συμφωνία και «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή» και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι θεσμοί.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στο Eurogroup της Παρασκευής δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι ενώ επισήμανε ότι αυτή η δεν βάζει πάνω από όλα την δόση.

Μιλώντας στο 20ο Banking Forum ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα μας αφήνει λίγο απογοητευμένους» εννοώντας και την Ελλάδα και τους δανειστές ενώ ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να αφορά στα εξής σημεία.

1. Ενα σύστημα που να το εμπιστεύονται όλοι.

2. Ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα» (bad bank), η οποία θα αξιοποιεί τα δεσμευμένα για τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα κεφάλαια που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF).

3. Τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας στα πρότυπα της γερμανικής (KfW).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση