Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»
Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Βαρουφάκης: «Συμφωνία που θα αφήνει όλους λίγο απογοητευμένους»

Ο υπουργός Οικονομικών μιλάει στο συνέδριο του 20ου Banking Forum, που πραγματοποιείται 21 και 22 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. . Βαρουφάκης ο οποίος δήλωσε ότι «η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο». Ο υπουργός υποστήριξε ότι και η και οι έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει μία συμφωνία και «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή» και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι .

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στο Eurogroup της Παρασκευής δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι ενώ επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει πάνω από όλα την δόση.

Μιλώντας στο 20ο Banking Forum ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα μας αφήνει λίγο απογοητευμένους» εννοώντας και την Ελλάδα και τους ενώ ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να αφορά στα εξής σημεία.

1. Ενα σύστημα που να το εμπιστεύονται όλοι.

2. Ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα» (bad bank), η οποία θα αξιοποιεί τα δεσμευμένα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα κεφάλαια που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ().

3. Τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας στα πρότυπα της γερμανικής (KfW).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση