Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα είναι μία και καλή
Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα είναι μία και καλή

Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα είναι μία και καλή

Η συμφωνί θ είναι μια και καλή και θα περιλαμβάνει και ασφαλιστικά και εργασιακά και το χρέος, δήλωσε ο Οικονομικών την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό Βήμα.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα μέτωπα και καθημερινή πρόοδος στις και πρόσθεσε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου, όταν ολοκληρώνεται η παράταση της δανειακής σύμβασης, αποδίδοντας σε διαρροές οι οποίες «δεν βοηθούν στη διαπραγμάτευση» τα περί τελεσιγράφου μιας εβδομάδας από το Euro Working Group.

Σχετικά με τον ΦΠΑ, ο Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και επιτέθηκε εναντίον του Τύπου, λέγοντας ότι του προκαλεί θλίψη:

«Δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά έχει επέλθει μια συμφωνία στο μοντέλο για να μιλάμε για τα ίδια νούμερα. Για παράδειγμα όταν μιλάμε για τους συντελεστές ΦΠΑ, πρέπει να μιλάμε για τις ίδιες αποδόσεις. Από χθες μιλάμε για το ίδιο μοντέλο… Η τελική πρόταση έχει τρεις συντελεστές – δεν θα πω περισσότερα γιατί η υπεύθυνη ενημέρωση απαιτεί και υπεύθυνο Τύπο. Εμείς ενημερώνουμε για σκέψεις και ο Τύπος μιλάει για αποφάσεις και όταν τα νούμερα αλλάζουν σε μια διαπραγμάτευση μιλούν για τούμπες…Μου προκαλεί θλίψη ο ελληνικός Τύπος…».

Όσον αφορά τον τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο φόρο», λέγοντας ότι «δεν έχουμε αποφασίσει αν θα τον διατηρήσουμε, είναι κομ της διαπραγμάτευσης». Πρόσθεσε όμως πως «ίσως αποδεχθούμε αδικίες για ένα ορισμένο διάστημα για να αποφευχθούν άλλες αδικίες» και συμπλήρωσε «με το που θα κλείσει η διαπραγμάτευση, θα δούμε τι ισοδύναμα μέτρα υπάρχουν ώστε η αποκρουστικότητα του να καταργηθεί».

Για τα κυκλοφορίας είπε ότι «δεν είναι στη σκέψη μας η επιβάρυνση όσων απέκτησαν νέας γενιάς πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα» προσθέτοντας ότι «θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με φορολόγηση επί της αξίας και όχι βάσει των κυβικών εκαών και να είμαστε φιλικοί με το περιβάλλον».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση