Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας
Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Oι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης ς αποτελούν τα σημεία διαφωνίας μεταξύ της ελληνικής ς με τους θεσμούς, όπως υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup της Ρίγας.

Ο έλληνας οικονομικών, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στη μείωση των επικουρικών, κάτι που, όπως τόνισε, «η ελληνική δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει στους της πρώτης ς, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Όσον αφορά την , σε ερώτηση της «Κ», είπε ότι δεν έχουμε χρήματα καθώς χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις πληρωμές χωρίς εκταμίευση και χωρίς πρόσβαση στις αγορές.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ς και αυτό είναι «αξιοσημείωτο».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση