Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας
Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Oι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αποτελούν τα σημεία διαφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όπως υπογράμμισε ο ιάνης , λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup της Ρίγας.

Ο έλληνας υπουργός οικονομικών, στην τοποθέτησή του στη , αναφέρθηκε στη μείωση των επικουρικών, κάτι που, όπως τόνισε, «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Όσον αφορά την ρευστότητα, σε της «Κ», είπε ότι δεν έχουμε καθώς χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις χωρίς και χωρίς πρόσβαση στις αγορές.

Όπως είπε, η είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ρευστότητας και αυτό είναι «αξιοσημείωτο».

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση