Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας
Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Oι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αποτελούν τα σημεία διαφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όπως υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup της Ρίγας.

Ο έλληνας υπουργός οικονομικών, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στη μείωση των επικουρικών, κάτι που, όπως τόνισε, «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμφωνήσει στους της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Όσον αφορά την ρευστότητα, σε ερώτηση της «Κ», είπε ότι δεν έχουμε χρήματα καθώς χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις πληρωμές χωρίς εκταμίευση και χωρίς στις αγορές.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ρευστότητας και αυτό είναι «αξιοσημείωτο».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση