Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας
Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Βαρουφάκης: Επικουρικές και πλειστηριασμοί α’ κατοικίας τα σημεία διαφωνίας

Oι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αποτελούν τα σημεία διαφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όπως υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup της Ρίγας.

Ο έλληνας υπουργός οικονομικών, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στη των επικουρικών, κάτι που, όπως τόνισε, «η δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η δεν μπορεί να συμφωνήσει στους της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο , στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

Όσον αφορά την ρευστότητα, σε ερώτηση της «Κ», είπε ότι δεν έχουμε χρήματα καθώς χρηματοδοτούμε μόνοι μας τις χωρίς και χωρίς πρόσβαση στις αγορές.

Όπως είπε, η είναι συνεπής και εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις από ίδια αποθέματα ρευστότητας και αυτό είναι «αξιοσημείωτο».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση