Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Βαριά “καμπάνα” 30 μηνών σε 63χρονο για ρευματοκλοπή στην Αγία Παρασκευή
Βαριά “καμπάνα” 30 μηνών σε 63χρονο για ρευματοκλοπή στην Αγία Παρασκευή

Βαριά “καμπάνα” 30 μηνών σε 63χρονο για ρευματοκλοπή στην Αγία Παρασκευή

“Κεραυνοβολήθηκε” ένας 63χρονος από την του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και , για ρευματο κατ' εξακολούθηση.

Ο άνδρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έκοψε τις σφραγίδες του κιβωτίου του μετρητή, αλλά και τους ακροδέκτες, θέτοντας εκτός λειτουργίας το πηνίο, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται καθόλου η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το της ζημιάς για τη ΔΕΗ έφτασε τις 4.500€ περίπου, με τις απλήρωτες κιλοβατώρες να αγγίζουν τις 25.000, ενώ το διάστημα που κατηγορούνταν πως έκλεβε ρεύμα, ήταν από τις 22 Αυγούστου του 2013, έως και τις 13 Απριλίου του .

Ο 63χρονος διέμενε στις εργατικές πολυκατοικίες της Αγίας Παρασκευής, λέγοντας πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έλειπε στη ερμανία, ενώ νωρίτερα μαζί με την οικογένεια του ήταν στην Πρέβεζα, όπου για με χρονικά διαστήματα δεν εργάζονταν κάπου.

Στο Δικαστήριο υποστήριξε πως δεν ήταν αυτός που έκανε τη ρευματο, αλλά κάποιος άλλος άγνωστος που τον έμπλεξε, χωρίς ο ίδιος να φέρει κάποια ευθύνη.

Δύο τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ που κατέθεσαν στη ανέφεραν πως συχνά πήγαιναν και έκοβαν τη σύνδεση στο ρολόι, αλλά μετά από λίγο, κάποιος το επανασυνέδεε.

Τελικά η έδρα τον καταδίκασε σε ποινή 30 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο 63χρονος έκανε και αφέθηκε ελεύθερος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση