Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Β. Σποράδες: Έρευνα DNA για την αναζήτηση του βιολογικού πατέρα δύο παιδιών
Β. Σποράδες: Έρευνα DNA για την αναζήτηση του βιολογικού πατέρα δύο παιδιών

Β. Σποράδες: Έρευνα DNA για την αναζήτηση του βιολογικού πατέρα δύο παιδιών

Λύση στο πρόβλημα της πατρότητας δύο παιδιών που κατοικούν σε νησί των Β. Σποράδων, καλείται να δώσει η Εισαγγελία του Βόλου, καθώς δόθηκε εντολή να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να βρεθεί ποιος είναι ο τους και βάσει του νόμου, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπίζει κάποιο νομικό ζήτημα, να αναλάβει την ανατροφή τους.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τα παιδιά, που προσπαθεί να τα βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς η 44χρονη Πολωνή μητέρα τους έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο και πλέον μένουν με τον 61χρονο ομοεθνή, πρώην σύντροφο της.

Η μακαρίτισσα συζούσε στο νησί με τον 61χρονο και τα παιδιά, ενώ ήταν παντρεμένη με άλλον άνδρα, έχοντας αποκτήσει και ένα κορίτσι στην Πολωνία, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχε εγκαταλείψει.

Η κοινωνική υπηρεσία του νησιού, ενημέρωσε την Εισαγγελία του Βόλου, όταν ο 61χρονος προσήλθε στο τοπικό Κέντρο Υγείας ζητώντας να δώσει δείγμα για εξέταση γενετικού υλικού, ώστε να αποδειχθεί η πατρότητα, κάτι που δε μπορούσε να γίνει, καθώς απαιτείται εισαγγελική εντολή για κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό το λόγο συντάχθηκε κατεπείγουσα διάταξη για τη λήψη DNA, για να διαπιστωθεί εάν ο 61χρόνος είναι ο βιολογικός και ήδη έχει ανατεθεί σε ιατροδικαστή από τη Θεσσαλονίκη να εξετάσει το δείγμα που θα δώσει ο άνδρας στο Κ.Υ.

Τα παιδιά προσωρινά έχουν τεθεί υπό την επίβλεψη του άνδρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς δεν ήταν πρόθεση της Πολιτείας να μπουν σε ίδρυμα και ενδεχομένως να χωριστούν, με ότι αυτό θα συνεπάγονταν.

Σε περίπτωση που ο ίδιος έχει τη δυνατότητα ανατροφής τους, κάτι που θα κριθεί από το δικαστήριο, και αποδειχθεί ότι πράγματι είναι ο βιολογικός τους πατέρας, θα πάρει την πλήρη τους.

Ο άνδρας, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, εργάζεται ως υπάλληλος στον τοπικό δήμο και τα του τεστ αναμένεται να γνωστοποιηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για την ύπαρξη ένορκης βεβαίωσης που έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο του νησιού από τη μητέρα, δύο μήνες πριν τον θάνατο της, που κατονόμαζε τον 61χρονο σύντροφο της ως τον πατέρα των παιδιών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Την Πέμπτη 2/12 η παρουσίαση του Μανού Γκαγιέχα #ΜανούΓκαγιέχα - https://t.co/CdPj8n7R8R -

  • Αντιπλημμυρικά έργα  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον - https://t.co/sB9mQrNQap… -

  • Τρεις συλλήψεις στο Βόλο για #ναρκωτικά και οδήγηση #ναρκωτικά - https://t.co/GjSZJOY0yq -

"Αλιεύοντας" την είδηση