Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Β. Οικονόμου: πρώτη η υγεία στο πρόγραμμα της ΝΔ
Β. Οικονόμου: πρώτη η υγεία στο πρόγραμμα της ΝΔ

Β. Οικονόμου: πρώτη η υγεία στο πρόγραμμα της ΝΔ

Με τρία τέταρτα καθυστέρηση έγινε η συνέντευξη τύπου το απόγευμα του τομεάρχη υγείας της ΝΔ , βουλευτή επικρατείας Βασ. Οικονόμου και  του αναπληρωτή τομεάρχη βουλευτή ς Ι. Φωτήλα που βρέθηκαν στο Βόλο για να συμμετάσχουν  στη συνέχεια στην  Πανθεσσαλική συνδιάσκεψη υγείας με τη συμμετοχή και των τεσσάρων της Θεσσαλίας., τονίζοντας ότι η υγεία είναι πρώτη στην ιεράρχηση του προγράμματος της ΝΔ.

 

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι μετά την 7η Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι για το κυβερνητικό της ΝΔ, η υγεία είναι πολύ ψηλά στην ιεράρχηση και τα θέματα υγείας αποτελούν πρώτη ιεράρχηση στο πρόγραμμά της κι αρχές Ιουνίου θα παρουσιαστεί και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα και στα Κ.Υ. και στα Νοσοκομεία και στις δομές υγείας, να συζητήσουμε.»

Επίσης άσκησε στην  κυβέρνηση τονίζοντας πως κάνει οτιδήποτε το βουλιάζει. «Η υγεία είναι σε πτώση, οι υπηρεσίες υγείας είναι υποβαθμισμένες και ο απόλυτα υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο κ. ς μετά της παρέας του (Ξανθός, Πολάκης) και λοιποί διάφοροι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Για την υγεία στη Μαγνησία είπε πως δεν ξεφεύγει από την εικόνα που έχουμε. Υπάρχουν μεγάλα κενά στο Νοσοκομείο, που  απασχόλησε δυσάρεστα την επικαιρότητα με τους καρκινοπαθείς. «Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη Διοίκηση δεν ήταν ικανοποιητικές αλλά τέτοια προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα Νοσοκομεία.

Μία μέτρια κακή κατάσταση. Δίνουν μεγάλο αγώνα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές. Δίνονται μάχες και ηρωικές προσπάθειες για να κρατηθούν οι δομές υγείας.

Η πρωτοβάθμια υγεία είναι η κορωνίδα και η βάση του προγράμματός μας» επισήμανε ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ και συμπλήρωσε: « Είμαστε κόμμα που θέλει να δει και να πει. Τις αντιπαραθέσεις μας θα τις κάνουμε στη Βουλή. Οι Διοικητές είναι εφαρμοστές μιας πολιτικής που είναι καλοί προς Υπουργούς.

Δεν πιστεύουμε ότι έχουν μπει αξιοκρατικά αλλά επελέγησαν με κομματικά κριτήρια, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ, αλλά οι αποφάσεις του ήταν κόλαφος. Εμείς παρακολουθούμε συζητούμε και στέλνουμε μήνυμα.

Πρότασή μας είναι ένα ΕΣΥ πρωτοβάθμιας Υγείας που στηρίζεται σε σύμπραξη ιδιωτικού με δημόσιο τομέα, στον οικογενειακό γιατρό που πλαισιώνει το Κ.Υ. και τα ΠΕΔΥ. Έχει σύμβαση με ΕΟΠΠΥ. Είναι από διάφορες ειδικότητες αλλά αρχικά τρεις βασικές. Αυτοί έχουν ευθύνη 2000 ανθρώπων ο καθένας και 1500 παιδιών οι παιδίατροι. Ο πολίτης τους επιλέγει. Καμία σχέση με ΤΟΜΥ, κρατικές δομές και υπάλληλοι που πληρώνονται από ΕΣΠΑ και μετά από δύο χρόνια αφήνονται στις τύχες τους.

Το παραπεμπτικό  του οικογενειακού γιατρού δίνει δυνατότητες και προς το Κ.Υ. και τη νοσοκομειακή μονάδα».

 

Επίσης είπε πως έχει γίνει οικονομική μελέτη και πως γύρω στα 220-300 εκ. ανέρχονται οι δαπάνες και πρόσθεσε: «αυτό όμως το σηκώνουμε ως και 4.000 οικογενειακοί γιατροί θα χρειαστούν να καλύψουν όλες τις ειδικότητες με συμβάσεις. Είμαστε κατά  νέων δημοσίων υπαλλήλων. Οι χρόνιοι πάσχοντες  είναι ο δεύτερος άξονας και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ο τρίτος, το νοσοκομείο ο τέταρτος άξονας και η  μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας ο πέμπτος άξονας».

 

Τέλος αναφερόμενος στα ΤΟΜΥ ανέφερε ότι  θα τα καταργήσει ο ρους της ιστορίας και συμπλήρωσε πως ο Κυριάκος   σέβεται τις συμφωνίες της χώρας, αλλά έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει την πολιτική του, γιατί αυτή η αξιολόγηση είναι γέφυρα για να βγάλουν τις γερμανικές εκλογές και η χώρα όχι μόνο θα είναι στάσιμη αλλά θα είναι ακόμη πιο πίσω.

 

 

 

Από την πλευρά του ο Ι. Φωτήλας επανέλαβε πως για τη ΝΔ η υγεία βρίσκεται στην ύψιστη προτεραιότητα. «Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα για να επισκεφτούμε όσο το δυνατόν περισσότερες δομές και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που ζούνε τα προβλήματα. Να τους ενημερώσουμε για τις σκέψεις μας κι όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσουμε που θα έρθει γρήγορα να είμαστε έτοιμοι» ανέφερε.

 

Για την εικόνα της υγείας στη Μαγνησία είπε  ότι είναι χειρότερα τα πράγματα κι εξήγησε: « Στο Κ.Υ. Αλμυρού, μεγάλο πρόβλημα με οδηγούς ασθενοφόρων. Έχει ζητηθεί από το ΕΚΑΒ αλλά κι από εκεί δεν περισσεύει. Δεν έχουν παιδίατρο. Δεν έχει υλικά ο οδοντίατρος.

Στο Νοσοκομείο, πέρα από το να έχεις ελλείψεις η πιο εύκολη υπόθεση είναι να πεις ότι δεν τους δέχονται. Σε αυτή την έχω βαρεθεί οι Διοικητές των Νοσοκομείων να μου παρουσιάζουν μια ιδανική κατάσταση και μετά να κατεβαίνω και να μιλάω στους γιατρούς. Και στο ΕΚΑΒ είναι απλήρωτοι. Πήγαμε στο Κ.Υ. Ευόσμου και μας είπαν ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα, αλλά ο κ. ς φρόντισε να κόψει τις κορδέλες. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόσο καλύτερα.»

 

Για το πρόγραμμα της ΝΔ διευκρίνισε ότι   διαμορφώνεται, αλλά η βασική διαφορά είναι ότι σήμερα με ό,τι έχουμε ζήσει όλοι συμφωνούμε ότι το δημόσιο πρέπει να γίνει πιο μικρό αλλά όχι απολύσεις.

Για  την εξεταστική επιτροπή δήλωσε: «Δεν περιμένουμε να γίνει κάτι, αλλά δεν φοβόμαστε και κάτι. Η κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση είχε πει ότι θα σβήσει το χρέος και πολλά άλλα γιατί να μη δούμε την διετία με Πολάκη; Όσο για την εξεταστική να γίνει δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.»

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι   σύντομα η ΝΔ θα έρθει  στην εξουσία  και πρόσθεσε: «δε θα σκίσουμε τα μνημόνια αλλά θα προσπαθήσουμε διά μέσω της πολιτικής μας να καταστήσουμε τα μέτρα όσο το δυνατόν αχρείαστα. Αν κάποιος με την πρόταση μπορεί να πείσει τους δανειστές ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, οι δανειστές θα το δεχτούν. Οι δανειστές είναι συνένοχοι με όλα αυτά που γίνονται, γιατί δέχθηκαν να δώσουν στον κ. Τσίπρα να λάβει μόνο φορολογικά μέτρα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση