Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΒΟΛΟΣ / Urbanact: Φεστιβάλ Δημόσιων Τοιχογραφιών στη πόλη του Βόλου
Urbanact: Φεστιβάλ Δημόσιων Τοιχογραφιών στη πόλη του Βόλου

Urbanact: Φεστιβάλ Δημόσιων Τοιχογραφιών στη πόλη του Βόλου

 υλοποιεί μια νέα τοιχογραφία στα πλαίσια του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών “CityCall vol2”.

Προσκεκλημένος καλλιτέχνης αυτή τη φορά είναι ο Nicolas Sanchez (aka AlfAlfA), ο οποίος έρχεται από την μακρινή Ουρουγουάη. Γεννημένος το 1983 στη Μέριδα της Βενεζουέλας σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Μοντεβιδέο και από το 2008 εστιάζει το ενδιαφέρον του στην Urban-street art. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ και προγράμματα τοιχογραφιών και αναθέσεις έργων ανά τον κόσμο, ενώ για το έχει ήδη επισκεφτεί την , Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Καναδά.

Το έργο του βασίζεται στη διερεύνηση της φαντασίας ως καταφύγιο στη μυθολογία και στην ανάκτηση των τοπικών μύθων και παραδόσεων. Η ελληνική μυθολογία είναι η αγαπημένη του πηγή γνώσης και “ανατροφοδότησης”.

Είναι ιδιαίτερη μας που φιλοξενούμε για πρώτη φορά έργο του στην Ελλάδα και στην πόλη μας, με μια τοιχογραφία η οποία υλοποιείται στο 3ο Βόλου. Η θεματική είναι εμπνευσμένη από την του τόπου μας.

Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εξέλιξη του έργου  και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη  ενώ οπτικό υλικό από τη εξέλιξη του έργου θα βρείτε στις σελίδες .com/.gr

.com/zografizontasxolikaktiria

Το υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ και Αντιδημαρχία Παιδείας και τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανοικτή επιστολή ενημέρωσης από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα #ΕπιτροπήΔημοτώνΚραυσίδωνα - https://t.co/gJYpkE3pYC -

  • Διακομιδή 11χρονου με #σκωληκοειδίτιδα από την Σκόπελο στο ΑΓΝΒ #σκωληκοειδίτιδα - https://t.co/U8ecShuOUw -

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση