Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Upcycling … για πυρασφάλεια στη Σκιάθο
Upcycling … για πυρασφάλεια στη Σκιάθο

Upcycling … για πυρασφάλεια στη Σκιάθο

 Μόνο στη Σκιάθο, οι μυδοκαλλιέργιες βοηθούν στην του δάσους, αφού τα τελευταία εφτά χρόνια, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθετούν, σαν μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς, στη δασική περιοχή Μαντράκι 37 «καλλοπισμένα»  βαρέλια με νερό.

Τα βαρέλια που ξεβράζουν τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες , συλλέγουν  οι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή».

Τα μπλε βαρέλια έκαναν και φέτος απόβαση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ρυπαίνοντας τις ακτές.

Δυστυχώς προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες από όπου δραπετεύουν μαζί με χιλιάδες άσπρα διχτάκια που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο .

Έτσι, πέρα από την αντιπυρική προστασία, αφού συνολικά πάνω από 6 τόνοι νερού είναι διαθέσιμοι, δίνεται και το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Η παραπάνω δράση, είναι μέρος  των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσίας που εισήγαγε τον Μάρτιο του 2011, υιοθετώντας τη δασική περιοχή Μαντράκι.

Το δάσος στο Μανδράκι της Σκιάθου είναι ένα από τα σπανιότατα φυσικά δάση κουκουναριάς µε υπόροφο αείφυλλα πλατύφυλλα, ένα οικοσύστηµα που αναπτύσσεται σε καθαρά αµµώδες έδαφος.

Σηµειωτέον ότι τα δάση κουκουναριάς είναι σπανιότατα, υπάρχουν µόλις τρία στην Ελλάδα που καταλαµβάνουν σχετικά µικρή έκταση.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Κωστή Γιαννίτση,  τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Στέλιο Κανατούλα και τον δασοφύλακα του Δασαρχείου Σκοπέλου Κώστα Βασιλείου, για την πολύτιμη συνεργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της δράσης.

Τέλος ο Σύλλογος ευχαριστεί το μέλος του Αλεξία Ροδίτη για τη διάθεση του μεταφορικού μέσου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση