Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Τζο Μπάιντεν: «Με όλη μου την ψυχή, για μια ενωμένη Αμερική»
Τζο Μπάιντεν: «Με όλη μου την ψυχή, για μια ενωμένη Αμερική»

Τζο Μπάιντεν: «Με όλη μου την ψυχή, για μια ενωμένη Αμερική»

Με τα μηνύματα για ενότητα να κυριαρχούν στον λόγο του, εν μέσω μιας περιόδου έντονης πόλωσης στο εσωτερικό των , απευθύνθηκε ο προς τον αμερικανικό λαό, στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως 46ου προέδρου.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε χαρακτηριστικά, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», υπογράμμισε ακόμη, καλώντας για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

tzo-mpainten-me-oli-moy-tin-psychi-gia-mia-enomeni-ameriki0

«Γνωρίζω ότι οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι βαθιές και πραγματικές. Γνωρίζω όμως ότι αυτό δεν είναι καινούργιο. Η μας είναι μια διαρκής μάχη ανάμεσα στο αμερικανικό ιδανικό ότι όλοι έχουμε γεννηθεί ίσοι», πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος των

Δεσμεύτηκε δε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», σε ένα με σαφή κατεύθυνση προς τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου στο Καπιτώλιο.

Ο έστειλε και προς «όλους εκτός των αμερικανικών συνόρων», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κατευθύνσεων που ακολούθησε ο προκάτοχός του και μιλώντας για «αποκατάσταση των συμμαχιών» των ΗΠΑ.

tzo-mpainten-me-oli-moy-tin-psychi-gia-mia-enomeni-ameriki1

«Η Αμερική δοκιμάστηκε και αναδύθηκε από τη δοκιμασία πιο δυνατή. Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνδεθούμε με τον πλανήτη ξανά», δεσμευόμενος για αλλαγή από τις απομονωτικές επιλογές .

«Θα ηγηθούμε και θα είμαστε δυνατοί και έμπιστοι εταίροι για την , την πρόοδο και την ασφάλεια», επισήμανε ακόμη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση