Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η ΤτΕ «ξήλωσε» τη διοίκηση της Αττικής
Η ΤτΕ «ξήλωσε» τη διοίκηση της Αττικής

Η ΤτΕ «ξήλωσε» τη διοίκηση της Αττικής

Δεν ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναμενόταν, τη νέα της Attica Bank, ενώ παράλληλα της απαγόρευσε να χορηγεί νέα , έως ότου υπάρξει λύση στις σοβαρές εκκρεμότητες.

Αργά χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Διεύθυνση Εποπτείας της και απέρριψε τέσσερα νέα μέλη του Δ.Σ.: Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που προοριζόταν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, Γεράσιμος Σαπουντζόγλου (πρόεδρος), Κωνσταντίνος Μακέδος ( – εκπρόσωπος του ΤΣΜΕΔΕ) και Αννα Πουσκούρη. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον κ. Ρουμελιώτη κρίθηκε μη κατάλληλος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, λόγω έλλειψης εκτελεστικής εμπειρίας σε πιστωτικό οργανισμό. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μακέδο χρεώνεται με τις καθυστερήσεις και την αθέτηση των συμφωνηθέντων μεταξύ και ΤΣΜΕΔΕ για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας. Η κ. Πουσκούρη, που είχε προταθεί από την ΤτΕ τον περασμένο Ιούλιο, απομακρύνθηκε, καθώς συνδεόταν με μεγάλο μη εξυπηρετούμενο δάνειο το οποίο είχε αποκρύψει από τις εποπτικές αρχές.

Πηγές της , από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει έντονες αιτιάσεις για την καταλληλότητα του νέου Δ.Σ. που πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ανακοινώθηκε χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση της κεντρικής τράπεζας. Παρά τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εξαρχής για το Δ.Σ., το ΤΣΜΕΔΕ με την υποστήριξη της κυβέρνησης, η οποία παρασκηνιακά επέλεξε τον κ. Ρουμελιώτη, επέμεινε. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της , ορισμένες πλευρές επισήμαναν ότι μια απόρριψη θα μπορούσε να τροφοδοτήσει νέα κυβέρνησης – κεντρικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουλίου, η Attica Bank απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά δημοσίευμα της «Κ» περί εποπτικού ελέγχου, αναγνώρισε ότι πραγματοποιήθηκε κοινός επιτόπιος από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ και την ΤτΕ, ο οποίος αποκάλυψε πληθώρα προβλημάτων στην τράπεζα. Ο έδειξε ότι το χαρτοφυλάκιο δανείων ήταν εκτός ελέγχου και η διοικητική δομή ανεπαρκέστατη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος Μαρτίου τα μη εξυπηρετούμενα πιστωτικά ανοίγματα της Attica ανήλθαν στο 57% έναντι 45% που ήταν ο μέσος όρος της τραπεζικής αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα τα «κόκκινα» της τράπεζας φτάνουν το 60%. Επιπλέον, η Attica δεν έχει ακόμα καλύψει το αδιάθετο ποσό, ύψους 70 εκατ. , της αύξησης κεφαλαίου. Ολα αυτά έφεραν την Attica Bank ένα βήμα από την τοποθέτηση Επιτρόπου, εξέλιξη που απετράπη μετά τη δέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ ότι θα συμμορφωθεί άμεσα με όλες τις απαιτήσεις των Αρχών, κάτι που δεν έγινε.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση