Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΤτΕ: «Εκρηξη» στις εκροές καταθέσεων
ΤτΕ: «Εκρηξη» στις εκροές καταθέσεων

ΤτΕ: «Εκρηξη» στις εκροές καταθέσεων

Στα 30,6 δισ. ευρώ ανήλθαν οι εκροές καταθέσεων από το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι απώλειες καταθέσεων μόνο τον Απρίλιο έφτασαν τα 4,9 δις ευρώ, συρρικνώνοντας τα υπόλοιπα στις Ελληνικές τράπεζες στα 133,6 δις ευρώ, ενώ οι εκροές συνεχίστηκαν και όλο το Μάιο, με αποτέλεσμα το σημερινό επίπεδο των καταθέσεων να έχει υποχωρήσει κάτω από τα 130 δις ευρώ.

Το επίπεδο των καταθέσεων έχει συρρικνωθεί πλέον σε αυτό του 2004, δηλαδή περίπου δέκα χρόνια πίσω.

Οι εκροές συνεχίζονται και σήμερα με ρυθμούς 100, 200 ή ακόμα και 500 εκατ. ευρώ την ημέρα λόγω της κρισιμότητας της διαπραγμάτευσης, που εντείνει την αβεβαιότητα για το κλείσιμο ή μη της συμφωνίας.

Συνολικά μαζί με τα ρευστά διαθέσιμα της Γενικής κυβέρνησης στις τράπεζες, οι μειώθηκαν στο τέλος Απριλίου στα 142,7 δις ευρώ από τα 149 δις ευρώ τον Μάρτιο και 177,8 δις ευρώ το Νοέμβριο του 2014, ανεβάζοντας τις απώλειες στα 35,1 δις ευρώ.

Η μείωση των καταθέσεων από τη Γενική κυβέρνηση είναι κεφάλαια που αποσύρονται από τις εμπορικές τράπεζες και κατατίθενται στο κεντρικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου, που διαχειρίζονται πλέον κεντρικά από την κυβέρνηση.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση