Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει όλο τον κόσμο
Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει όλο τον κόσμο

Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει όλο τον κόσμο

Την πεποίθηση του ότι το 2016 θ είνι η χρονιά κατά την οποία η «θα προκαλέσει έκπληξη στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης , σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το 2015 ήταν «χρονιά προκλήσεων για την και την Ευρώπη», όμως τόνισε ότι πλέον το μέλλον επιφυλάσσει «μεγάλες ευκαιρίες» και «θετικές προοπτικές» για την ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός επανάλαβε το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει στις συναντήσεις του με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για ανάγκη ταχείας ολος της πρώτης ς, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δώσει περαιτέρω ώθηση στην οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ένα «κρίσιμο» σημείο για την ανάκαμψη.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να κάνει κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση για το πόσο θα διαρκέσουν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι εταίροι μας θέλουν μία έγκαιρη ολο της ς». «Καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας», προσέθεσε, συμπληρώνοντας ότι είναι «λίγο πιο αισιόδοξος» σε σχέση με το παρελθόν.

Απευθυνόμενος σε δυνητικούς επενδυτές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν «πολύ καλά σινιάλα» σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι το 2015 δεν υπήρξε ύφεση – παρά τις αρχικές προβλέψεις για μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ – και ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ς στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου.

«Πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ακόμα ότι η χώρα μας κατάφερε να απορροφήσει το 97% των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών κονδυλίων τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση