Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό – «Θα υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα»
Τσίπρας: Στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό – «Θα υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα»

Τσίπρας: Στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό – «Θα υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα»

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η πρόοδος στην υλοποίηση του νέου προγράμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη , με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, κ. Φρανς Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας τόνισε, με παραπομπή και στις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, ότι το λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και είναι σαφές ότι πρόκειται για πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας χώρας στη διαχείρισή του. Επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης για ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα και στήριξης προς τη χώρα μας, ενώ τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να μεταφερθεί εκεί το βάρος διαχείρισης του ζητήματος.

Αναφορικά με την πρόοδο στην υλοποίηση του προγράμματος, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι αποφάσεις του Ιουλίου είναι δύσκολες, ωστόσο η προχωρά στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Αναφέρθηκε στην ύπαρξη ανοιχτών ζητημάτων, με αιχμή το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά και στην ανάγκη διασφάλισης πολιτικής σταθερότητας, την οποία το Μαξίμου συναρτά με την κοινωνική και την αναταραχή που μπορεί να προκληθεί με επίκεντρο και πάλι το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Σταϊνμάγερ από την πλευρά του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναγνώρισε ότι το αποτελεί το μεγάλο ζήτημα της τρέχουσας περιόδου, το οποίο αφορά την Ευρώπη στο σύνολό της, ενώ συμφώνησε ότι πρέπει να ενισχυθεί η των συνόρων της Τουρκίας.

Παυλόπουλος: Θέμα κυριαρχίας του κάθε κράτους η προστασία των συνόρων του

Σαφές ότι στα δικά της όρια η Ελλάδα καθορίζει κυρίαρχα τα σύνορα της Ευρώπης καθώς και τον τρόπο φύλαξής τους, έστειλε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, , κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών Γερμανίας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ευρώπη για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου και εξήρε τη δική του συμβολή για την προάσπιση της ευρωπαϊκής ιδέας. Μάλιστα, προσδιόρισε για τις 18 Ιανουαρίου την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο .

«Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορά της καθορίζονται με βάση το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, κυρίως. Αυτά τα σύνορα είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως από τα . Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί, αλλά το ποια είναι τα σύνορα και ποιος είναι ο τρόπος που θα τα προστατεύσουμε είναι θέμα κυριαρχίας του κάθε κράτους και αυτό το καθορίζουμε εμείς», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση