Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»
Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης στη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια συνέλευση μελών του ΣΕΒ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ως κυβέρνηση «έδωσε σκληρό αγώνα για να πειστούν οι εταίροι ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται με ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη συμφωνίας.

«Παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ύψους 8 δισ», είπε και επισήμανε ότι «υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν συμφωνία με σχέδια διχαστικά για την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως, πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.

«Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» ανέφερε ο κ. υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επίτευξη συμφωνίας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον στόχο δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας. «Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να εξαρτάται στο διηνεκές από την εξωτερική χρηματοδότηση. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εσωτερικά εργαλεία χρηματοδότησης. Πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας», είπε και πρόσθεσε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Εξάλλου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για μακρόπνοη του ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και επισήμανε ότι σύντομα αναμένεται η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει με μεγάλη προσοχή την ένταξη στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση