Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»
Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

Τσίπρας: «Στην τελική ευθεία για αμοιβαία επωφελή συμφωνία»

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας», είπε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια συνέλευση μελών του ΣΕΒ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ως κυβέρνηση «έδωσε σκληρό αγώνα για να πειστούν οι εταίροι ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι εργάζεται με ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη συμφωνίας.

«Παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ύψους 8 δισ», είπε και επισήμανε ότι «υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν συμφωνία με σχέδια διχαστικά για την ».

Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί ούτε επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως, πρόκειται για σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων.

«Όλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» ανέφερε ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επίτευξη συμφωνίας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον στόχο δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας. «Η δεν μπορεί να εξαρτάται στο διηνεκές από την εξωτερική χρηματοδότηση. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εσωτερικά εργαλεία χρηματοδότησης. Πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας», είπε και πρόσθεσε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Εξάλλου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για μακρόπνοη συνεργασία του ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και επισήμανε ότι σύντομα αναμένεται η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην . Πρόσθεσε παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει με μεγάλη προσοχή την ένταξη στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση