Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας σε Γεννηματά: «Δεν είναι λαμόγιο ο κ. Βαρουφάκης – Ψάξτε αλλού για σκάνδαλα»
Τσίπρας σε Γεννηματά: «Δεν είναι λαμόγιο ο κ. Βαρουφάκης – Ψάξτε αλλού για σκάνδαλα»

Τσίπρας σε Γεννηματά: «Δεν είναι λαμόγιο ο κ. Βαρουφάκης – Ψάξτε αλλού για σκάνδαλα»

Με απόλυτο τρόπο κάλυψε το Γιάνη Βαρουφάκη για το περιβόητο plan B ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Είπε πως ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να καταστρώσει ένα άμυνας όταν οι δανειστές είχαν ήδη εκπονήσει ένα Grexit και μάλιστα επεσήμανε πως το σχέδιο Βαρουφάκη έχει θετικά στοιχεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν υπό κανονικές συνθήκες. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για σκοπιμότητα και την προέτρεψε, αν ψάχνει για σκάνδαλα, να κοιτάξει στο εσωτερικό του κόμματός της, αναφερόμενος ειδικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και το στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης της 5μηνης διαπραγμάτευσης από αυτούς που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ, της διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση για να υπερασπισθεί τα δίκαια του ελληνικού λαού. προσπάθειες συνειδητής διαστρεύλωσης προθέσεων και πράξεων.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά, είπε σαφώς πως είχε δώσει εντολή στο Γιάνη Βαρουφάκη να καταστρώσει ένα σχέδιο άμυνας σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν και πως ήταν υποχρέωσή του να το κάνει εφόσον οι δανειστές είχαν δεδηλωμένα εκπονήσει ένα σχέδιο Grexit. “Σχέδιο Grexit δεν είχαμε ποτέ, σχέδιο εκτάκτου ανάγκης προφανώς είχαμε και θα μας εγκαλούσατε αν δεν είχαμε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στη Φώφη Γεννηματά “εξώφθαλμη σκοπιμότητα” και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως δεν είχε προετοιμαστεί ποτέ και για τίποτα και πως θέλει τη χώρα “πρόβατο επί σφαγή”. Απαντώντας μάλιστα στο επιχείρημα της Φώφης πως υπήρχε κρυφό σχέδιο επιστροφής στη δραχμή. ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε με ειρωνικό ύφος: “Γιατί τότε δεν το εφαρμόσαμε;”, είπε, και συμπλήρωσε πως εφόσον η αντιπολίτευση, τα συστημικά ΜΜΕ και η ευρωπαϊκή ελίτ είχαν ερμηνεύσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος ως “ναι ή όχι στο ευρώ”, με το ηχηρό 62% του ΟΧΙ, θα μπορούσε η κυβέρνηση να εφαρμόσει το plan B αν το ήθελε.

Πηγή: koutipandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση