Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας προς Τουρκία: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν
Τσίπρας προς Τουρκία: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

Τσίπρας προς Τουρκία: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

Σαφές μήνυμα στην ότι γκρίζες ζώνες στο δεν υπάρχουν και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε από τη , στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να είμαι σαφής, γκρίζες ζώνες στο δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι η σταθερή αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα καθώς και επίσης και η αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, ποντάροντας πάντα στο διάλογο, στη συνεργασία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο και επισήμανε: Και ας μην ξεχνάμε τα ελληνικά είναι τα ευρωπαϊκά .

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε: Αυτός ο δεν οδηγεί πουθενά. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου που παραβιάζεται από την άλλη πλευρά.

Εκτός των ελληνορουρκικών ο κ. Τσίπρας σχολίασε:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να κουβεντιάσουμε για το μέλλον της Ευρώπης μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η Ευρώπη εκτός από τις μεγάλες κρίσεις όπως την προσφυγική, την οικονομική, την κρίση ασφάλειας, έχει να διαχειριστεί και κάποια σοκ, εξαιτίας του Brexit και εξαιτίας της αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής μετά την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ και το νέο πλαίσιο της πολυετούς διατλαντικής συμμαχίας. Βλέπουμε από την πλευρά των ΗΠΑ μία αλλαγή στάσης. Αυτές τις προκλήσεις πρέπει η Ευρώπη να τις διαχειριστεί με αποφασιστικότητα.  Αν συνεχίσει στην ίδια είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Δεν μπορεί η Ευρώπη να παράγει περισσότερες εσωτερικές κρίσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με προγράμματα λιτότητας που εξοντώνουν τους λαούς και τους φέρνουν σε πλήρη συναισθηματική αντίθεση με τις ηγεσίες τους και με την Ευρώπη ως έννοια. Δεν μπορεί να συνεχίσει με λιγότερη αλληλεγγύη, με λιγότερη δημοκρατία. Δεν μπορεί να συνεχίσει να αποφασίζουν εξωθεσμικά όργανα σε κλειστές πόρτες για το μέλλον των λαών»

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση