Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό
Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό

Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό

«Η του ΔΤ δικαιώνει την μας να αποδεχθούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το χρέος», υποστήριξε στο διάγγελμά του προς τον λαό το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να πει «όχι» σε τελεσίγραφα, αλλά και σε όσους προσπαθούν να σπείρουν τον διχασμό.

Ο  κ. πρόσθεσε ότι τη Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της κοινωνίας και της οικονομίας». Συμπληρώνοντας ότι η του «όχι» σε μια «μη συμφωνία» δεν σημαίνει ρήξη, αλλά συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους.

Οσον αφορά την του ΔΤ  ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του διχασμού, επισήμανε ακόμη  ότι λίγο πριν ανοίξουν οι πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση