Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό
Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό

Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να αποδεχθούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το χρέος», υποστήριξε στο διάγγελμά του προς τον λαό το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα τον λαό να πει «όχι» σε τελεσίγραφα, αλλά και σε όσους προσπαθούν να σπείρουν τον διχασμό.

Ο  κ. πρόσθεσε ότι τη δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της κοινωνίας και της οικονομίας». Συμπληρώνοντας ότι η επιλογή του «όχι» σε μια «μη βιώσιμη συμφωνία» δεν σημαίνει ρήξη, αλλά συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους.

Οσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ  ο ανέφερε:

«Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του διχασμού, επισήμανε ακόμη  ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση