Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό
Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό

Τσίπρας: «Όχι» σε τελεσίγραφα και στο διχασμό

«Η του δικαιώνει την επιλογή μας να αποδεχθούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το », υποστήριξε στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό να πει «όχι» σε τελεσίγραφα, αλλά και σε όσους προσπαθούν να σπείρουν τον διχασμό.

Ο  κ. ς πρόσθεσε ότι τη Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της ς στην Ευρώπη, «αλλά το αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της ς και της οικονομίας». Συμπληρώνοντας ότι η επιλογή του «όχι» σε μια «μη βιώσιμη συμφωνία» δεν σημαίνει ρήξη, αλλά συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους.

Οσον αφορά την έκθεση του  ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το δεν είναι βιώσιμο».

Στέλνοντας σαφές κατά του διχασμού, επισήμανε ακόμη  ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση