Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τσίπρας: Η συμφωνία για το χρέος θα είναι αντάξια των προσπαθειών της Ελλάδας
Τσίπρας: Η συμφωνία για το χρέος θα είναι αντάξια των προσπαθειών της Ελλάδας

Τσίπρας: Η συμφωνία για το χρέος θα είναι αντάξια των προσπαθειών της Ελλάδας

Αισιόδοξος ότι η θ επιτύχει μι επωφελή λύση στο ζήτημα του χρέους εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης ς μιλώντας στην στη ενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ). Εκτίμησε επίσης ότι ο ελληνικός θα σπάσει φέτος και νέο ρεκόρ.

«Αναμένεται να σπάσουμε και φέτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με τις προσδοκίες να κάνουν λόγο για 32 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες», τονίζοντας ότι θα είναι «η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού». Ήδη, είπε, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των τουριστικών εισπράξεων η εισερχόμενη τουριστική κίνηση είναι αυξημένη κατά 12,8% σε σχέση με πέρυσι.

«Σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε τελειώσει με τις τελευταίες εκκρεμότητες της 4ης αξιολόγησης και άρα με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το 3ο και τελευταίο πρόγραμμα» συνέχισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «όλοι εργαζόμαστε για αυτό το σκοπό και στα μέσα του Ιουνίου θα είναι έτοιμο το τελευταίο νομοσχέδιο για την ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων».

Παράλληλα, όπως είπε, έως τα τέλη του Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δι για τις τελικές και οριστικές αποφάσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Αναμένουμε λοιπόν μια συμφωνία καλά επεξεργασμένη ως προς τα χαρακτηριστικά της, με φιλόδοξη προοπτική και κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μακροπρόθεσμες ανάγκες της ελληνικής ς» τόνισε, σημειώνοντας ότι η πρέπει να είναι «ικανή να πείσει τις αγορές και τη διεθνή κοινότητα ότι η επιστρέφει δυναμικά και με αξιώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα».

Διαβεβαίωσε δε, ότι η συμφωνία θα είναι «αντάξια των προσπαθειών του ελληνικού λαού μετά από 8 χρόνια επώδυνης προσαρμογής.

«Αυτή είναι άλλωστε η λύση που επιβάλλεται και από τη κρισιμότητα των στιγμών τόσο για το ευρώ και για όλο το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεδομένων και των πρόσφατων αναταράξεων από τη πολιτική κρίση στην Ιταλία, που υποδεικνύουν σε όλους μας ότι δε ν πρέπει κανείς να παρασυρθεί από τα θετικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά να δώσουμε μια λύση που θα κατοχυρώνει, θα εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση