Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: η απόδραση από την πραγματικότητα δεν είναι επανάσταση
Τσίπρας: η απόδραση από την πραγματικότητα δεν είναι επανάσταση

Τσίπρας: η απόδραση από την πραγματικότητα δεν είναι επανάσταση

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα και θα επαναλάβει την συνεδρίασή της τη Δευτέρα.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, με την εισήγησή του προς την Π.Γ., ουσιαστικά επισημοποίησε το «διαζύγιο» με την Αριστερή Πλατφόρμα, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία «να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες».

Αφησε, μάλιστα, σαφείς αιχμές κατά της εσωκομματικής μειοψηφίας, που πλέον έχει αποχωρήσει και αυτονομηθεί πολιτικά, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας», αλλά «επαναστατικό είναι να ανοίγεις ς ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν».

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε, ενόψει εκλογών, τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, ς ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Παραιτήθηκαν οι Λεουτσάκος, Παπαδογιάννη, Νταέλος

Κάλεσμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στις γραμμές της «Λαϊκής Ενότητας» απηύθυναν οι κ.κ. Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταέλος και Σόφη Παπαδογιάννη, ενώ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, τα τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζουν ότι η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού καθώς και η των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Όπως καταγγέλλουν, μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την να υιοθετήσει η ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην  ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση